Цвјетна поворка окупила око 250 малишана

Фото: Вук Илић

Мимозе, бијеле раде, нарциси, камелије, маслачци, глициније, магнолије, загрнуле су данас најмлађе Новљане који су у цвјетној поворци продефиловали центром Херцег Новог. Програм намијењен дјеци који је одржан у оквиру 54. Празника мимозе окупио је око 250 малишана из новских вртића, основних школа и Дјечијег дома „Младост“.

Мале мажоретке, у пратњи старијих колега из Градске музике Херцег Нови, предводиле су поворку од платоа испред зграде Општине Херцег Нови до Трга Николе Ђурковића, гдје их је дочекао Дјечји хор “Цвркутићи” пјесмом добродошлице.

Све групе су се потом представиле плесним кореографијама, а за најмаштовитију ове године проглашена је група “магиње” из васпитне јединице Савина, ЈПУ “Наша радост”, који су освојили преносни пехар који ће у њиховом посједу бити наредних годину дана. Награде за креативност добили су и “грожђе” (ОШ „Милан Вуковић“) и “глицинија” (ОШ „Дашо Павичић“).

Из Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови, главног организатора Дјечје цвјетне поворке, истичу да се за овакав догађај и угођај исплатило чекати лијепо вријеме, с обзиром да је поворка већ два пута одлагана због временских прилика. Десет група са новим костимима, као и три групе у ревијалном дијелу, учиниле су данас центар Херцег Новог пуним прелијепог цвијећа и најљепших осмијеха.

“Посебно смо задовољни одзивом наших суграђана који су заједно са својом дјецом дошли да испрате овај догађај. Свака школа и установа је добила захвалницу за учешће у организацији Цвјетне поворке, а једна од најљепших, најкреативнијих и најмаштовитијих – “магиње”, добила је награду и виду пехара”, казала је Олга Пејовић испред Секретаријата за културу и образовање.

Према ријечима Тонке Корањић из васпитне јединице Савина ЈПУ „Наша радост“, за највише креативних идеја заслужна је њена колегиница, координаторка за драмске секције, Жељка Митровић, а сам процес осмишљавања костима и маски одвија се у току зимског распуста. Поред „магиња“, ЈПУ „Наша радост“ представила се и „гладиолама“ из васпитне јединице Бијела.

„Пехару се нисмо се надали. Ово је прва година да ће тај трофеј ићи „од руке до руке“. Драго нам је да смо га добили, с обзиром да су наши полазници уједно и најмлађи учесници ове манифестације“, истакла је Корањић. 

Организатор Цвјетне поворке 54. Празника мимозе је Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови, уз подршку ЈУК Херцег Фест и Туристичке организације Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here