Туристичка понуда Црне Горе представљена у Варшави: Пољаци заинтересовани за црногорско приморје и планине

Национална туристичка организација Црне Горе, заједно са локалним туристичким организацијама, међу којима је и херцегновска, и туристичком привредом, учествује на сајму туризма “Ittf 2023.“, који од 16. до 18. марта траје у Варшави.

Ријеч је о једном од најважнијих међународних догађаја у туризму, гдје се Црна Гора представља посјетиоцима обједињеним понудом, како у сегментима одмора на плажама Јадрана, планинама, тако и богатом гастрономијом. Током сајма, атрактивна туристичка понуда Црне Горе привукла је велики број посјетилаца који су поручили да ће радо посјетити нашу земљу.

Штанд је посјетио и отправник послова у Амбасади Црне Горе у Варшави, Александар Дрљевић са сарадницом, који каже да су Пољаци веома заинтересовани за нашу земљу.

-Пољска је држава која има скоро 40 милиона становника и мислим да то треба искористити у наредном периоду. Морамо бити још више присутни на овом тржишту, јер је њихово интересовање велико како за љетње, тако и зимске одморе, казао је Дрљевић.

Национална авио компанија „Аir Montenegro“ која је стратешки партнер НТО ЦГ и пољска агенција “Rego Bis”, оцијенили су да је успјех прошлогодишње сарадње резултирао великим интересовањем за наше тржиште и потребом за бољом авио повезаношћу Црне Горе и Пољске.

-Остварен је велики број чартер летова, а уз Kатовице планирано је покретање додатне линије – ка Жешову. „Air Montenegro“ ће ка Kатовицама саобраћати једном седмично почев од 1. јуна, док ће ка Жешову летјети од 15. јуна, такође једном седмично. Надамо се да ће ове двије линије допринијети још бољој посјећености, али и додатној промоцији наше земље као сјајне дестинације за одмор туриста из Пољске, казала је Тања Бабовић у име националне авио компаније “Аir Montenegro”.

Током сајма су представници НТО ЦГ, локалних туристичких организација и црногорске туристичке привреде одржали бројне састанке са туристичком привредом Пољске, као и њиховом националном авио компанијом “LOT”.

Имајући у виду постојеће интересовање пољских туроператора, те да тренутно преко 30 њих у својим програмима путовањима нуди Црну Гору, потом најављени редовни летови од стране авио компанија “LOT Polish”, “WizzAir” и “Ryanair” из Варшаве, Гдањска, Kракова, Жешова, Познања, Вроцлава и Kатовице ка Црној Гори, као и наредне промотивне активности НТО ЦГ, очекује се да ће се тренд раста туриста са овог тржишта наставити.

Црну Гору као туристичку дестинацију представљају и стратешки партнери НТО ЦГ – национална авио компанија “Аir Montenegro”, туристичка агенција “Gold Travel” и хотелска групација “Будванска ривијера”, локалне туристичке организације Бара, Будве, Kотора, Херцег Новог и Улциња, хотели “Парк”, “Blue Kotor Bay”, као и ХГ “Монтенегро Старс”, саопштено је из Националне туристичке организације Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here