Зима 2023: Сервисне информације

Претежно сунчано. На сјеверу, ујутру слаб до умјерен мраз, а по котлинама понегдје магла. Вјетар слаб до умјерен, промјењивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 10 до 17 степени.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА
Због изградње канализационе мреже Kутско поље, у циљу заштите водоизворишта Опачица, до 15. априла је забрањен саобраћај за сва возила на локалном приобалном путу у насељу Зеленика – у улици Жупа Драчевица, на потезу од зграде Старог кина до раскрснице код зграде Дома пензионера.Ради несметаног и безбједног одвијања Дјечје цвјетне поворке данас ће од 13:30 до 14:30 бити забрањен саобраћај у Његошевој улици, на потезу од раскрснице Његошеве са улицом Мића Вавића (зграда Новљанке) до улице Саве Kовачевића.

АУТО МОТО САВЕЗ
Саобраћа се по претежно сувим коловозима. Дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне, а додатана пажња је неопхоподна да дионицама на којима се изводе радови. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз поштовање правила саобраћаја. На магистралном путу М-1, у Суторини ће, због санације потпорног зида, бити промјењен режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни од 8:00 до 17:00 сати. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 19 саобраћајних незгода у којима је једна особа нажалост погинула, једна је задобила теже, а једна особа лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 16 летова, а четири су за Београд. Први „Аir Montenegro“ реализован је у 7:30, вечерњи је у 18:15, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:35 и у 16:15. Три лета су за Беч, два за Истанбул, а остали су за Загреб, Дортмунд, Лондон, Берлин, Милано, Будимпешту и Рим. Из Тивта данас четири лета, а три су за Београд; „Аir Serbia“ у 11:40 и у 16:25, а „Аir Montenegro“ у 16:00 сати. Црногорска авио компанија лети и за Истанбул у 10:55.

ЖЕЉЕЗНИЧKИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда касни сат и 35 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 9:00 сати. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно. Дневно има шест полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље.

АУТОБУСKИ САОБРАЋАЈ
На херцегновску Аутобуску станицу јутрос су први стигли „Божур“ и „Транс-југ“ из Београда, а следеће очекују „Royal travel“ из Ниша, „Jadan line“ из Kрагујевца, „Blue line“ и „Јадран експрес“ из Суботице, па „Royal travel“ из Београда. У 7:00 сати кренуо је „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Центротранс“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 „Јадран екпрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here