Посади трајеката омогућени бољи услови за рад и зараду

Морско добро спремно је да понуди уговоре о раду радницима Поморског саобраћаја, потврдио је за РТХН Иво Кордић из ове компаније. Он је истакао и да ће до 5. априла услуге трајектног саобраћаја бити бесплатне за све грађане.

Процедура за пријаву радника је једноставна и формално позната, а по једном трајекту биће потребно 15 запослених, казао је Кордић.

– Обећање које им је упутио директор Младен Микијељ је на снази и добиће валидне уговоре као што су имали у претходном периоду. По пловилу нам је потребно да имамо три смјене, односно 15 радника, а то значи по три капетана и управитеља, чланови пловидбене страже, затим пратећи кадар и морнари, казао је Кордић.

Тренутно је из Поморског саобраћаја у Морско добро прешло 22 радника, казао је Александар Црвенко који је у име компаније одређен за контакт са радницима који желе да пређу у нову компанију.

– За сада имамо довољно људства да покријемо пет смјена на два трајекта, а надамо се да ће и остали прећи. Имамо и доста пријављених који су заинтересовани за посао, у току је провјера способности. Када је ријеч о зарадама, за разлику од фирме у којој сам прије радио, сада се рачуна и минули рад тако да ће они који имају више стажа имати и бољу зараду. Стартна плата капетанима и управитељима је преко 1 200 еура, казао је Црвенко.

За сада је ангажовано њих 30, а када буде флота у пуном саставу, број запослених ће бити око 80.

До 5. априла неће бити наплате карата за трајектни прелаз, казао је Кордић.

– И када почне наплата карата, грађани општина Херцег Нови и Тиват ће имати повољности. За сада још не могу прецизирати о каквим је олакшицама ријеч јер је тај дио још у процедури. Свакако ће постојати претплатне карте за оне који свакодневно користе наше услуге.

Како је казао, сједиште фирме биће у Лепетанима, а од понедељка трајект Василије ће саобраћати 24 сата, док ће већи „Тридесети август” возити од од 6 до 22 сата.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here