За куповину или закуп трајеката 18,5 милиона еура, новo пловило стиже из Грчке

Нови трајект за линију Каменари- Лепетане требало би да стигне из Грчке, казао је на данашњој сједници Владе премијер у техничком мандату, Дритан Абазовић.

Он је казао да трајект „Тридесети август“ ради како треба, да је великог капацитета и да је тих, као и да ових дана очекује добре вијести из Грчке када је ријеч о набавци другог трајекта.

Јавно предузеће за управљање морским добром, сходно закључку Владе, повећало је износ средстава намијењених за финансирање куповине или закуп шест трајеката са 7,8 милиона на 18,5 милиона еура, информисала је министарка екологије, просторног планирања и урбанизма, Ана Новаковић Ђуровић.

Ана Новаковић Ђуровић, министарка екологије, просторног планирања и урбанизма

– Вјерујем да је ЈП Морско добро набавком првог трајекта, који је прије неколико дана стављен у функцију на релацији Каменари-Лепетане, показало озбиљност у реализацији закључака Владе у краћем року него што је то било предвиђено и да ће овом измјеном плана средства и остале обавезе бити реализоване у складу са роком и што је најважније на задовољство грађана који користе превоз на овој релацији – казала је она.

Новаковић Ђуровић појаснила је да су планирана средства састоје од прихода од пословних активности, осталих прихода који обухватају камате на депозите наплате утужених потраживања од тендерске документације и реализације банкарских гаранција, прихода од услуга превоза трајектом и кредитно задужење у висини од четири милиона еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here