Мандић: Приморским општинама вратити управљање морским добром

Предсједнички избори – Политички маркетинг

Предсједнички кандидат коалиције за Будућност Црне Горе Андрија Мандић одржао је синоћ у Дворани Парк трибину и поручио да ће поштено владати Црном Гором, а један од приоритета је децентрализација Црне Горе. Подршку Андрији Мандићу пружили су Права ЦГ и Социјалистичка народна партија.

Предсједнички кандидат Андрија Мандић поручио је да има довољно енергије и снаге и да ће ову битку довести до краја.

-Побиједили смо Ђукановића 30. августа 2020. Побиједили смо га у свим општинама. Није само Херцег Нови локални светионик слободе, као што је био дуги низ година, него сада готово свака општина у Црној Гори је јуначка и храбра као што је био Херцег Нови. То треба да служи на понос вама и цијелој Црној Гори, казао је Мандић.

Фото РТХН: Андрија Мандић

Да би Црна Гора могла да крене напријед, по његовим ријечима, мора се довести до краја борба против корупције и организованог криминала.

-Имамо обавезу да кроз закон омогућимо правосудним органима да од оних који су пљачкали државу одузму имовину и ставе је на располагање грађанима Црне Горе. Тако би се вратиле десетине и стотине милиона евра у државни буџет и тиме поправила социјална слика- рекао је Мандић.

Он је најавио да ће отворити нови низ пројеката и додао да ће се залагати за децентрализацију Црне Горе.

-Мислимо да би одређене овлашћења и предузећа која су на републичком нивоу у власништву државе требало омогућити да се пренесу на локални ниво. Ево сада имамо првог човјека директора Морског добра , који је по доласку на функцију имао 2 милиона на рачуну, а сада  готово 12. Тако се ради када се поштено ради. Мислимо да би приморским општинама требало вратити да управљају морским добром јер ви најбоље знате како употребити те ресурсе са којима располажете, казао је Мандић.

Славен Радуновић из ДФ-а подсјетио је да су неки покушали да умање значај њихове борбе и побједе и у великом дијелу успјели да их искључће из извршне власти и одлучивања.

-Ова кампања је битна јер ову побједу нико не може да нам украде. Дајте глас Андрији Мандићу за себе, за све ваше непреспаване ноћи, казао је Радуновић.

Фото РТХН

Подршку кандидату Андрији Мадићу дали су СНП и Праве ЦГ. Милан Јанчић, предсједник ОО СНП је казао да из свих скупова Андрије Мандића извиру снажне поруке да никада не смијемо заборавити ко смо, шта смо и куда идемо.

-Црна Гора је спремна да се мијења, да покаже снагу заједништва, да се помири.  Вјероватно има и оних који сумњају да ми то не можемо. Ви сте им 30. августа дали одговор и 19. марта ћемо поново показати снагу јер Црна Гора сте ви, који сте годинама остали усправни и остали своји на своме, казао је Јанчић.

Посланица ДФ у Скупштини Црне Горе, Симонида Кордић, казала је да су народ у Црној Гори 30 година дијелили на разне начине и по свим шавовима.

– Ако ико мисли да су Бока и Херцег нови прошли неопажено такве инекције подијела, вара се. Нажалост и нас су дијелили. Дијелили су нас на ДПС и опозицију, православце и католике, Новљане и фурешта. И док смо ми бројали та крвна зрнца и бавили подјелама, режим није оклијевао.  Оно што је нама потребно јесте да људи са којима дијелимо град  и државу имају равноправне  шансе. То до сада није био случај. Неопходно је јединство и помирење. Због те и такве будућности неопходан је Андрија Мандић за предсједника ЦГ, закључила је Кордић.

Предсједник Скупштине општине Херцег Нови, Иван Отовић  увјерен је да ће након ових избора Црна Гора добити предсједника који ће бити стожер народног сабрања.

-Црној Гори је доста диоба, братске неслоге и мржње. Овдје има мјеста за све оне који мисле и желе добро, за све оне који своју  и будућност своје дјеце вежу за свој родни крај. То су људи који су поносни на своје поријекло и вјеру, али истом таквом снагом поштују и другога, казао је Отовић.

На скупу су говорили функционер ДФ Драган Бојовић и Марина Вукаловић из Праве ЦГ. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here