Вуксановић Станковић: Привржена политици добросусједства

Предсједнички избори – Политички маркетинг

Предсједничка кандидаткиња СДП Драгиња Вуксановић Станковић је политичарка – симбол борбе за грађанско друштво и против политике национализма и великодржавља која је у блиској прошлости девастирала регион а сада опет пријети да га дестабилизује, заједничка је оцјена у разговорима које је Вуксановић Станковић водила са Денисом Бећировићем, чланом Предсједништва БиХ, Бењамином Карић, градоначелницом Сарајева и Сашом Магазиновићем, послаником СДП БиХ у Парламенту Федерације БиХ.

Вуксановић Станковић је током посјете Сарајеву још једном истакла своју приврженост политици добросусједства чему су Црна Гора и Босна и Херцеговина у протеклом периоду давале снажан печат.

„Нажалост у Црној Гори у посљедње двије и по године имамо на сцени политику која је деградирала позицију Црне Горе као регионалног предводника у ЕУ интеграцијама и која је кроз низ непромишљених и штетних потеза угрозила и одличне односе са неким сусједима“, казала је Вуксановић Станковић.

Она је нагласила да не може бити трајне регионалне стабилности док год се дефинитивно не раскрсти са малигним и злим политикама које трују земље региона – политикама које још увијек нијесу спремне да признају геноцид у Сребреници, политикама којима су ратни злочинци хероји и узори, политикама које и даље маштају о великим државама и многим сличним стварима.

„Поразно је да послије свега што се десило опет имамо на сцени такве политике а још је поразније ћутање и релативизовање од стране оних који би требало да дигну свој глас“, навела је током разговора Вуксановић Станковић.

Она је саговорницима пренијела очекивање да ће Црна Гора након изборних циклуса који слиједе успјети да успостави неспорну и истинску проевропску политику која нема дилема око стратешког пута државе и региона у цјелини.

„Стабилност Црне Горе и Босне и Хецреговине је кичма стабилности и просперитета региона и баш су зато наше двије државе посебно на мети оних који желе хаос у региону, по рецепту онога што се пуних годину дана дешава у Украјини“, закључила је Вуксановић Станковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here