Ђукановић: Ставити тачку на жалосно пропадање Црне Горе које траје више од двије и по године

Предсједнички избори – Политички маркетинг

Досадашња кампања за предсједничке изборе тачно је искристалисала политичке понуде. Моји такмаци су више опсједнути илузијом да ја изгубим, него да они побиједе, ”, поручио је на завршној конвенцији предсједник ДПС-а и предсједнички кандидат Мило Ђукановић пред пуном салом Спортског цента „Никољац“ у Бијелом Пољу,

Они се не либе да кажу да им једино још ја стојим на путу у њиховим наумима да „ослободе“ Црну Гору. А какви су им науми – лијепо видимо ево већ двије и по године. Код неких од њих и много дуже. Да Црну Гору – економски и институционално урнисану, национално осрамоћену испоруче „српском свету“.  Наспрам њихове пријетворне приче нажалост стоји тешка збиља коју чине наше разорене јавне финансије, растјерани инвеститори, здравство које је на апаратима за реанимацију, брука пред међународним партнерима који сада Црну Гору називају рак раном у региону и у њој виде потенцијалну опасност по безбједност НАТО савеза. Зато је потребно ставити тачку на ово жалосно пропадање Црне Горе које траје више од двије и по године и додао да су ови избори “историјска шанса коју не смијемо пропустити”.   Ђукановић је рекао да је очување грађанске Црне Горе, међувјерског и међунационалног склада,  једини одрживи модел развоја, трајања и опстанка Црне Горе. “Наш други приоритет је обнова динамичног економског развоја и додатна посвећеност социјалној стабилности и правима егзистенцијално најугроженијих структура становништва. Нажалост, потпуно је прекинут инвестициони замах који је покренула наша Влада годинама прије 30. августа, чији је циљ био да дамо пресудно важан импулс развоју сјевера државе на бази реалних развојних потенцијала. Трећи приоритет у мом новом мандату биће испуњавање преосталих обавеза на путу ка пуноправном чланству у Европској унији. рекао је Ђукановић.

“Ја сам на челу политике која је минулих деценија у Црној Гори сачувала мир и по први пут у историји обезбиједила економску одрживост. Која је сачувала Црну Гору од НАТО бомбардовања, потписала са Србијом Београдски споразум да бисмо спустили тензије и заједно са европским партнерима обезбиједили правни оквир за расписивање референдума о независности. Политике захваљујући којој смо обновили државу, обезбиједили њено међународно признање и након преузимања кормила у своје руке увели Црну Гору у НАТО и у предворје Европске уније”, казао је Ђукановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here