Вуксановић Станковић: Данас је угрожен грађански концепт а највише Црногорке и Црногорци

Предсједнички избори – Политички маркетинг

-Грађанска дужност нам налаже да увијек бранимо оне који су угрожени. Тако је СДП стао уз Бошњаке, Албанце и Хрвате када су 90-тих били угрожени. Тада је наша дужност и емоција била да одбранимо наше суграђане. И данас, нажалост, поново је на сцени слична политика која наше бројчано мање народе више посматра као страно тијело него као неодвојиви и витални дио Црне Горе. Оно што је, ипак, данас посебан фокус ове политике је негирање Црногорки и Црногораца, националних, вјерских и културних права црногорског народа, казала је Драгиња Вуксановић Станковић на Конвенцији „Драгиња срцем“ одржаној у препуној Сали Центра за културу у Бијелом Пољу.
Због нових облика мржње, како је рекла, нове облике мржње, очекује солидарност Бошњака, Албанаца, Муслимана и Хрвата, грађански опредијељених Срба, од свих добронамјерних људи, да одбране грађанска права Црногорки и Црногораца.
-Ако данас не одбранимо црногорски народ сви заједно, сјутра нећемо бити у стању да бранимо грађанско и мултиетничко друштво које је за нас светиња.Ми другу државу немамо и ову морамо бранити свим снагама, казала је између осталог Драгиња Вуксановић Станковић.
Истакла је да се „наводне промјене након парламентарних избора 2020. нису догодиле“.

-Једноставно је једна партијска елита смијенила другу, а све је у нашој друштвеној стварности и у реалном животу грађана остало скоро исто. Влада Дритана Абазовића, као и она прије њега Здравка Кривокапића, радила је у континуитету против државних интереса Цре Горе. Данас је наша домовина унижена. Данас је наша држава угрожена, рекла је Вуксановић Станковић.
Поручила је да представља партију и грађане који су 30 година срцем за Црну Гору, те да је једини кандидат која је представник аутентичних грађанских снага.
Позвала је све кандидате да се јасно одреде према НАТО интеграцијама Црне Горе, како би сви грађани видјели јасно да ли су они јасно и недвосмислено западно оријентисани, или само укривају своју антизападну оријентацију номиналном подршком чланства Црне Горе у ЕУ. Истакла је да данашња власт, суштински уопште не тежи ЕУ интеграцијама, већ ово чланство само декларативно наводи као свој политички циљ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here