Бечић: Част, поштење и искреност се враћају на велика врата

Предсједнички избори – Политички маркетинг

„Ни у досадашњем политичком дјеловању нисам заборављао сјевер Црне Горе, нисам дијелио Црну Гору по регионима, нећу то чинити ни као предсједник Црне Горе. Сав народ у Црној Гори, ма у којој општини живио, посматраћу као једну недјељиву цјелину као што сам чинио и до сада.   Једнако сам се борио и за народ у Подгорици, и у Бару, и у Бијелом Пољу, тако да немате разлога да сумњате да ће тако бити и када постанем предсједник Црне Горе“ – поручио је Бечић са сусрета са грађанима у Бијелом Пољу, које је посјетио у склопу кампање „Пут части“.

Поручио је да није дошао са обећањима, врећама новца којим би трговао људским душама, већ са чашћу, карактером и интегритетом као јединим капиталом који има и јединим валутама које су међу грађанима Бијелог Поља увијек имале вриједност.

„И то је промјена коју доносимо, враћамо част као вриједност, враћамо морал у политици који мора бити залога повјерења које добијамо код народа. Не тражимо подршку од вас на основу једнократне социјалне помоћи, него на основу поштења и поштеног односа према народу, јер поштење није једнократна категорија. Поштење је стуб вјечности Црне Горе. Црне Горе ће бити док бранимо другога од себе више него себе од другог, али се никада више, нико од нас, не смије бранити од онога ко треба све да нас представља, а то је предсједник Црне Горе“, поручио је Бечић.

Он је истакао да се част, поштење и искреност враћају на велика врата, уводе их као критеријуме на основу којих се ваља опредјељивати када чинимо било који избор, па и онај 19. марта и 2. априла, на предсједничким изборима. .

Бечић је поручио да је институција предсједника у суштинском и симболичком смислу институција са које треба да крене морални препород у Црној Гори јер, како је навео, „предсједник Црне Горе мора бити личност која својим примјером персонификује вриједности цијеле државе, а не вриједности подземља“.

Бечић је своје обраћање у овој општини закључио оцјеном да му обичај да се људи у овом крају, као и у цијелој Црној Гори, вреднују по томе како су и колико часно и поштено чинили и поступали у претходном периоду гарантује одличан резултат на предстојећим предсједничким изборима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here