Ђукановић: Мандић глуми помиритеља а заправо ради на остварењу пројекта Велике Србије

Предсједнички избори – Политички маркетинг

-Ово су избори на којима ће Црна Гора још једном одлучивати да ли ће продужити путем развоја као слободарска и антифашистичка, као грађанска и мултиетничка, као економски просперитетна и европска држава или ће допустити неозбиљним политичким авантуристима да настави да воде балканским странпутицама куда воде током посљедње двије и по године, поручио је у Колашину  предсједнички кандидат Мило Ђукановић.  

Он је рекао да је ово и вријеме кампање у којој се покушавају, како истиче, неубједљиво и невјеродостојно представити његови политички конкуренти, и онда је говорио о новом издању лидера Демократског фронта.

-Присуствујемо једном умиљатом издању лидера Демократског фронта, који се представља као миритељ, човјек љубави, што бисмо сви са великим задовољством поздравили. Али наравно морамо се заиста озбиљно запитати, због оног што је политичко насљеђе лидера Демократског фронта, да ли то баш тако, рекао је Ђукановић и додао да Срби у Црној Гори које предводи лидер Демократског фронта, раде у интересу остварења Велике Србије. 

-Ми који мало пажљивије слушамо те поруке закључујемо: ради у корист нестанка Црне Горе. Нема Велике Србије која не анектира Црну Гору, закључио је он.

Ђукановић је навео три приоритета нове власти у наредном периоду: очување грађанског друштва, без националних и вјерских подјела, затим развој економије и раст животног стандарда и на крају – реалан план за улазак Црне Горе у Европску унију, до 2028. године.

Навео је и да је програм Европа сад направио тотални хаос у економији те да је уништио здравство.

По његовим ријечима актуелна власт не користи новац за развој и инвестиције него за потрошњу да би се измиривале нереално обећане обавезе. Након тога су, како је рекао,  кренули у задуживање, а високим порезом растјерали су бизнисмене и угасили радна мјеста.

Убијеђен је, како је поручио да ће током  сљедећег петогодишњег мандата увести Црну Гору у Европску унију, а Отворени Балкан је назвао неприхватљивом алтернативом основном курсу, Европској унији.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here