Споразум о сарадњи предузећа Чистоћа и Водовод

Ефикасније дјеловање кроз синергију циљ је споразума о сарадњи предузећа Д.О.О. Водовод и канализација и Д.О.О. Чистоћа Херцег Нови, афирмишући тако концепт транспарентног функционисања. Споразум су потписали директори Боро Лучић и Александар Шкобаљ.

Како је саопштено из Чистоће, обзиром да оба предузећа имају заједничког оснивача, Општину Херцег Нови, као и уску повезаност у дјелатности коју обављају, менаџмент и једног и другог предузећа одлучио је да потпише овај споразум.

Обје стране су поставиле за циљ, поштујући своје надлежности, унапређење и јачање сарадње кроз заједничко дјеловање. Крајњи циљ јесте уштеда ресурса и рационализација трошкова кроз обострану помоћ, која се односи на услуге техничке природе, коришћења механизације, заштиту јавних површина, подстицање етичког понашања грађана према комуналној инфраструктури и сл.

Такође, у будућности је планирано формирање заједничког техничког центра за одржавање механизације и опреме, извођење занатских радова и других поправки, што ће резултирати бржим и ефикаснијим рјешавањем проблема на терену. 

Очекује се да ће, кроз заједничку сарадњу, ова два предузећа уштедити значајна финансијска средства што представља и основни циљ.

Овај споразум је такође отворен и за друга предузећа чији је оснивач Општина Херцег Нови и која су спремна за овај вид сарадње, прихватајући одредбе овог споразума.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here