Општине Тиват, Котор и Херцег Нови подржале кандидатуру Будве за Европску пријестоницу културе

Фото: РТВ Будва

Предсједник Општине Будва Мило Божовић данас је одржао састанак са Министарком културе Машом Влаовић и предсједницима општина Котор, Тиват, Херцег Нови на тему Европска пријестоница културе, а потписан је и Меморандум о заједничкој сарадњи, преноси РТВ Будва.

-Данас имамо једну лијепу тему, а у гостима су предсједници општина Тиват, Котор и Херцег Нови који су дали подршку Општини Будва на њеном путу ка побједи у финалу да Будва постане Европска престница културе. Много нам то значи и овом приликом се захваљујем, јер је то један од услова да би Будва могла да побиједи, истакао је Божовић.

Херцег Нови у овом пројекту није успио 2016. године када се кандидовао за Европску престоницу културе.

-Ми смо тада изгубили у финалу и до 2026. године се не можемо кандидовати, тако да дајемо подршку Будви. Посебно нас радује то, уколико Будва добије титулу Европске престонице, да ће се улагати у инфраструктурне пројекте, понајвише мислим на подводни тунел, надам се да ћемо успјети реализовати ту идеју након добијања тог престижног статуса, казао је предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић.

Предсједник Општине Тиват Жељко Комненовић истакао је да је у њиховом интересу да се културолошки и туристички промовише Бока Которска и да ће дати максимални допринос.

Котор је град културе који има 70 одсто културне баштине Црне Горе на својој територији, а ми смо данас ту да дамо сву могућу подршку Будви како би успјела у овом пројекту“, истакао је предсједник Општине Котор Владимир Јокић.

Након састанка предсједницима општина Котор, Тиват и Херцег Нови уручени су поклони.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here