Најављена уплата аванса Институту у износу од 630.000 еура

Фонд за здравствено осигурање Црне Горе спреман је да Институту „Др Симо Милошевић“ авансно уплати око 630 000 еура како би се омогућила исплата децембарске плате али и тренутна потраживања по правоснажним судским пресудама по тужбама запослених за неадекватно обрачунате коефицијенте.

То је начелно договорено данас на састанку директора Фонда за здравствено осигурање, др Вука Кадића са вршиоцем дужности директора Института др Савом Марићем, директорицом финансија Младенком Станковић, предсједником и чланом  Одбора директора те установе Батрићем Контићем и Жарком Ракчевићем.

Како нам је потврдио Контић, начелно је постигнут договор за авансну уплату средстава како би се смањила укупна дуговања према радницима који нису примили три зараде. Од тог новца око 300 000 је неопходно за исплату радницима по правоснажним пресудама.

На састанку је било ријечи о о новом цјеновнику али он још није усаглашен.

Подсјећамо, у емисији „У четири ока“ на РТХН, директор Фонда др Вук Кадић најавио је могућност уплате аванса који ће бити мањи од тражених 1, 2 милиона еура и који неће угрозити функционисање осталих здравствених установа. 

Фонд за здравствено осигурање ће и у наредном периоду, како је тада рекао, у складу са законским оквирима и својим надлежностима, наставити да ради на проналажењу најоптималнијег рјешења за очување Института „Др Симо Милошевић“.

О Институту Игало биће ријечи на сједници Одбора за здравство, рад и социјално старање 14. марта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here