Ђукановић: Побједом на предсједничким изборима до одговорне и компетентне владе

Предсједнички избори – Политички маркетинг

Кандидат за предсједника Мило Ђукановић са трибине у Котору поручио је да се разни геополитички интереси преламају никад драстичније у новијој историји, те да је дошло до обнове најретроградних политика на простору Западног Балкана, националистичких политика који за своју платформу имају великодржавни национализам и имају намјере да мијењају границе на Западном Балкану. 

-И не треба доказивати да сваки од тих великодржавних национализама између осталог, или могу слободно рећи прије свега, мјерка Црну Гору као пожељан плијен, казао је Ђукановић.

Очување Црне Горе као грађанске државе у којој људи свих вјера и националности живе складно, је један од снажних мотива, како је рекао за његову кандидатуру за предсједника. Ђукановић је казао да нема мјеста за себичне личне планове, јер је ово одсудан тренутак за савремену Црну Гору.

Поновио је и три манипулације, којима се, како је рекао, парламентарна већина формирана 30. августа 2020. служи, да је Црна Гора спржена земља, да су права српског народа у Црној Гори угрожена, те да је Црна Гора земља препуна криминала и корупције.

-Ове три конструкције, ове три обмане о којима сам говорио су заправо само имале за потребу да створе једну велику политичку галаму, једну озбиљну манипулацију неутемељену у било каквим чињеницама да би прекрило оно што су заправо током ове двије и по године радили нова парламентарна већина и двије Владе – они су нажалост вазалски служили интересима изван Црне Горе, казао је Ђукановић

 Подсјетио је на историјска постигнућа савремене Црне Горе којима је допринијела власт коју је предводио  ДПС.  Један од циљева које Ђукановић наводи током његовог новог мандата је учлањење Црне Горе у Европску унију. 

-Побједом на  предсједничким изборима отварамо широк пут за побједу на парламентарним изборима који ће услиједити неколико мјесеци након предсједничких, казао је Ђукановић и закључио да се Црна Гора налази на историјском испиту, не мање тешком него у вријеме одржавања референдума, наведено је између осталог у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here