УЦГ: Активацијом електронске личне карте брже до индекса и е-сервиса  

Универзитет Црне Горе

Универзитет Црне Горе позива студенте и будуће бруцошe да обаве активацију електронске личне карте и брже дођу до индекса и е-сервиса.

Активација нове електронске личне карте омогућиће лаку и брзу пријаву за упис у прву годину студија на Универзитету Црне Горе, путем платформе upisi.edu.me, као и накнадну процедуру уписа, па је препорука Универзитета будућим кандидатима да у сусрет упису, у 2023/24. години, благовремено активирају овај идентификациони документ. Информације о активацији електронске личне карте доступне су на сајту Владе Црне Горе, на линку Активирај личну карту ( www.gov.me ), саопштавају из Универзитета Црне Горе.

На Универзитету Црне Горе у току је интензивна дигитализација сервиса, те ће активација електронске личне карте, осим уписа, умногоме поједноставити и друге процедуре након уписа и ослободити студенте накнадног доласка у студентску службу Универзитета, ради испуњавања потребне папирологије за даље студирање. 

Kада је ријеч о самом упису, сви кораци ће бити објашњени самим текстом конкурса, који Универзитет Црне Горе објављује у другој половини јула, у дневним новинама које излазе у Црној Гори, као и на званичном сајту www.ucg.ac.me .

Уколико се матуранти још увијек нису одлучили за студијски програм који желе да упишу, више информација могу наћи у електронском информатору на адреси: https://www.ucg.ac.me/rektorat/stinfo .

Више информација о упису путем платформе upisi.edu.me  доступно је у видеу у прилогу:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here