Почела изградња пута у Жагеру

У насељу Жагер у Бијелој  почела је изградња пута од Јадранске магистрале до обале, поред будућег хотела. Процијењена вриједност радова износи око 200 000 еура.

Према ријечима директора Агенције за изградњу и развој Херцег Новог Александра Ковачевића, ријеч је о изградњи новог пута на који се чекало годинама, на локацији Жагер:

– Радови су почели прије четири дана. Ради се на чишћењу платоа на којем се ради. Улица ће бити дуга око 90 метара, али ће бити значајна због хотела, грађана Бијеле и генерално, ривијере. То је  још једна веза горњег и доњег пута, која је хронично недостајала за тај дио Општине Херцег Нови, навео је Ковачевић.

Извођач радова које финансира Општина Херцег Нови је фирма Бокић из Херцег Новог.

– Висина износа радова је око 175 000,  а са пдв  је процјена радова око 200 000 еура. Рок за извођење радова је 75 радних дана и то данима када не пада киша. Надам да ће то бити до првог јуна завршено, очекује Ковачевић.

Aгенција за изградњу и развој града је надзор извођачу радова на трасирању пута:

– За сада то иде како треба. Видјећемо да ли ће долазити до неких проблема. Има да се уради доста потпорних зидова и  грађевинских радова.

Прије него што се дошло до реализације било је највише имовинско – правних проблема, који су кочили пројекат. Један дио те парцеле водио се на министарство, гдје је теже ишло да се добије одобрење. Преко четири године се чекало на то да се добије сагласност, иако је било мало парче али је цијели пројекат морао да чека на реализацију. На три тендера се није нико јављао, за извођење. Нашли смо сада извођача и прешли смо све административне препреке. Пројекат није пуно захтјеван, мала је улица, оцијенио је Ковачевић.

Предвиђено је уређење терена, потпорни зидови, одвод атмосферске канализације, постављање расвјете, саобраћајних знакова и обиљежавање хоризонталне сингализације на коловозу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here