Бечић: Живим за ријеч и част својих предака и за будућност својих потомака

Предсједнички избори – Политички маркетинг – Промотивни скуп Херцег Нови

У препуној Дворани ,,Парк” у Херцег Новом синоћ је у величанственој атмосфери, у присуству великог броја грађана, одржана побједничка конвенција предсједничког кандидата Алексе Бечића.

-Уважени пријатељи, поштовани грађани, увијек је постојао један принцип, једна врховна вриједност која је била звијезда водиља свих славних наших предака кроз читаву нашу историју. А то је част. То је једина команда и једина ријеч на овом свијету пред којом стојим мирно. А стајати мирно пред чашћу је стајати мирно пред људима, пред државом, пред историјом, нашом традицијом, нашим прецима и нашим потомцима. Част је оно што нас покреће да будемо најбоља верзија себе, а ми сами морамо се поносити својим поступцима и живјети по својим начелима.

Традиција је дио наше културе и насљеђа. Она нас спаја са нашим прецима и омогућава нам да изграђујемо будућност на темељима који су се показали добрим у прошлости, саопштио је Бечић.

Бечић је истакао да нас скромност учи да цијенимо оно што имамо и да будемо захвални за све што смо постигли. Она нас чини бољим људима и омогућава нам да будемо срећни са оним што имамо. Вјерујем да је важно остати скроман и остати повезан са својим народом, посебно када постанеш предсједник. Као предсједник ја ћу обезбиједити да наша политика буде часна али уједно и снажна.

-И ми овакви, овјенчани истином и чашћу нијесмо, видите, по мјери оних од којих се Црна Гора 34 године бранила. Само је један човјек, одједном, постао патриота и то након што је за 34 године његове владавине уништена привреда, распродата имовина, задужена земља а народ остао без достојанства и пристојног живота. Сви су по њему, само у различитим деценијама били издајници, само је он био патриота. Његови кадрови су се нашли на оптуженичкој клупи као шефови организованих криминалних група. Његов режим је створио шумарску, путарску, хидро, коцкарску, шверцерску мафију, и он такав тражи додатних пет година, не за себе, поштовани грађани, не за вас, не за вашу дјецу, не за Црну Гори, него искључиво за мафију. Кажите ми да ли је ово морално? Да ли је ово часно? Да ли је ово патриотски? Да ли је ово поштено? Да ли смо се за ово борили? Је ли ово Црна Гора владике Рада, краља Николе, Марка Миљанова, наших славних предака, ђедова и прађедова који су за њу гинули и који су је јуначком крвљу овјенчали? – саопштио је Бечић.

Бечић подсјећа, „Као што видите, мој противник није ништа друго до политичар који се заглавио у времену у којем је једино правило било да нема правила. И сада ја вас питам да ли је нормално, да ли је часно, да ли је патриотски гласати за човјека који тражи да још пет година влада без правила?“

Да сам којим случајем чинио оно што је радила претходна власт, породица у којој сам стекао свој карактер и интегритет, мој отац и моји ђедови ми никада не би опростили”, навео је Бечић.

„Али ја не живим за материјална добра. Ја живим за ријеч и част својих предака и за будућност својих потомака. У мојој биографији, једнако, нећете наћи ријечи којима сам вријеђао друге људе или их дијелио по вјерском, националном или било ком другом аршину. У мојој биографији, међутим, наћи ћете да сам увијек држао до своје ријечи, јер сам од малена учен да су људи саздани од ријечи које су изговорили и од обећања која су испунили“, истакао је Бечић.

-Ми смо драги пријатељи, мала земља, али велики народ. Велики смо и најјачи смо када смо заједно, када се сложимо и када се часно боримо за исте циљеве и исте идеале, закључио је Бечић.

На коневнцији су говорили Стеван Катић, предсједник општине Херцег Нови, Зоран Лазаревић, функционер Групе грађана “Нови побјеђује” и Владимир Јокић, предсједник општине Котор.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here