Ђукановић: Црна Гора мора бити уређена европска држава, за нанијету штету мораће да се одговара

Предсједнички избори – Политички маркетинг

„Деветнаестог марта ћемо славити још једну побједу демократске, грађанске и европске Црне Горе. Ово ће бити најважнија побједа Црне Горе у овом времену. Двадесет и првог  маја 2006. смо на демократском референдуму обновили црногорску независност. Ова битка 19. марта није мање важна од те“, изјавио је између осталог предсједник ДПС и кандидат на предсједничким изборима, Мило Ђукановић у Даниловграду на трибини.

Ђукановић је рекао да је потребно што прије зауставити агонију кроз коју пролази Црна Гора.

Као приоритет издвојио је санирање штете која је направљења у свим сегментима, али и утврђивање кривично – правне одговорности за оне који су државу довели до овог стања. Паралелно ће се, како је рекао, одвијати динамични развој и стабилизација институција, сређивање хаоса у здравству, школству…

Побједа на предсједничким изборима, поручио је Ђукановић, гарантује побједу и на парламентарним. Он је издвојио три приоритета државне политике коју ће водити одговорна влада: сачувати складне међувјерске и међунационалне односе међу грађанима, успоставити динамичан економски развој и доћи до чланства у ЕУ у његовом сљедећем предсједничком мандату.

„Они су растјерали инвеститоре, они су уплашили људе из домаћег бизнис. Људи који желе да се баве бизнисом траже стабилност и траже предвидивост политике. Како вам може дати предвидивост политике премијер који сам не зна шта ће учинити сјутра, коме он може улити сигурност, коме он може улити осјећај партнерства са том државом и са том Владом? Нема бизниса и нема економског развоја уколико се не остварује складно партнерство између државе и оних који имају капитал, који су спремни да тај капитал уложе за добробит и за развој те државе“, рекао је Ђукановић.

Обећао је грађанима да ће Црна Гора постати  чланица ЕУ до краја његовог мандата. Истакао је  да су резултати политике коју је заступао у претходном периоду његова легитимација, али да  политика не смије да буде манипулација грађанима.

Поручио је на крају да побједа на изборима „зависи од нашег колективног учинка“.

„Ово није битка коју може изнијети било који појединац, ову битку морамо изнијети заједно“, закључио је Ђукановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here