Тони Цетински: У Херцег Новом као код куће

Концертом регионалне музичке звијезде, хрватског пјевач Тонија Цетинског завршен је, након 16 дана и бројних културно-забавних и спортских програма, 54. Празник мимозе.

Сјајни пјевач наступио је у Херцег Новом последњи пут 2017. године, а уочи вечерашњег наступа истакао је да не ваља правити тако дуге паузе.

– Ваљало би да вас чешће посјећујем. Стварно се сваки пут осјећам као код своје куће. Сјећам се и данас како је изгледао тај последњи концерт, како је било бучно и весело – казао је он.

Прича да је одушевљен новском публиком, сјећа се да је на претходном концерту у првим редовима било распјевано, јер су сви знали текстове.

Након пјесме «Лаку ноћ» коју је премијерно извео у Херцег Новом 2017. године, Цетински каже да је од тада настало још много пјесама које су уврштене у концертне наступе али и оних које више нису на попису.

-Када би све биле на попису, концерт би трајао и пет сати. Надам се да ћемо се добро забавити као прошли пут, и да ће ове нове пјесме бити гласне и да ће се то све заједно испреплитати, пресјек нових и старих хитова, казао је новинарима Цетински.

Осврнуо се и на учешће на Београдском пролећу а осим пласирања нове пјесме, разлог је, како каже, био његов отац који је наступио на том фестивалу прије 50 година и скоро побиједио.

-Дошли смо у госте, узели три бода и вратили се кући. Отац је био јако сретан, а мој повод за учешће на том фестивалу је био да више не слушам те приче од прије 50 година, испричао је популарни хрватски пјевач.

Тони Цетински – Игало 2023.

И као што је обећао на конференцији за новинаре, на платоу у Игалу било је забавно а публика је хорски пјевала познате Тонијеве хитове „Кад би дао Бог“, „Благо оном ко те има“, „Опет си побиједила“, „Лагала ме мала“, „Заблуда“, „Онај ко те љуби сретан је“, али и хитове Оливера Драгојевића, Џибонија…

На најљепши начин, уз музику и бројне госте спуштена је завјеса на 54. Празник мимозе, који је по оцјени организатора, мјештана али и гостију, био један од најуспјешнијих.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here