Одржан велики маскенбал у оквиру которских карневалских фешти

Фото: ЈУ Културни центар "Никола Ђурковић" Котор

У оквиру Традиционалних зимских которских карневалских фешти синоћ је у  хотелу  “Блуе Котор Баy“ у Столиву одржан Велики маскенбал. Међу мноштвом маштовитих креација машкараних група и појединаца, жири није имао ни мало лак задатак да одабрере најбоље и подијели фонд награда од 3.200 еура.

Предсједница жирија Власта Мандић и чланови Владимир Бујишић, Душица Иветић, Оливера Ристелић и Драгана Драшковић одлучили су да у категорији појединачних маски прво мјесто и 300 еура освоје „Дон Карампан и даме Шампањ“ који су добили и специјалну награду у износу од 500 еура. Друго мјесто и 200 еура освојила је „Венецијанска бела“, док је треће мјесто и 100 еура припало маски „Венецијански пајаци“.

У категорији групних маски, жири је одлучио да прво мејсто и 900 еура припадне „Казино помпадуру“, друго мјесто и 700 еура „Которском ђиру“, а треће мјесто и 500 еура „Мајским ружама“.

За добар штимунг били су задужени Трио Гушти и  Санди Ценов.

Програм Традиционалног зимског которског карневала биће завршен сутра (недеља, 5. март) великом карневалском поворком од 15:00 сати, суђењем и спаљивањем карневала на Мацеу те забавом у карневалској ноћи уз Ансамбл Тоћ и Јелену Розгу на главном градском тргу.

Организатор которског карневала је ЈУ Културни центар „Никола Ђурковић“ Котор, суорганизатор НВО “Фешта”, а покровитељи су Општина Котор и локална Туристичка организација.

Медијски спонзори карневалских фешти су: РТЦГ, Радио телевизија Херцег Нови, Радио телевизија Будва, Радио Котор,  НВО Кутак, Share Montenegro, Boka news, Ферал Бар, ПВ ИНФОРМЕР.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here