Сјајна атмосфера и на другом Мимозином маскенбалу

У оквиру 54. Празника мимозе у пуној сали Института „Др Симо Милошевић“ синоћ је одржан други маскенбал, који је окупио 324 маске из нашег и градова у окружењу, али и Македоније, Србије, Босне и Херцеговине.

Побједници у категорији групна маска су „Ка`ће, не знамо“ са 486 гласова публике за које је Дирекција празника мимозе припремила новчану награду од 1 000 еура. У истој категорији друго мјесто је припало “Станкиној свити” са 187 гласова  и наградом од 800 еура, док је на трећем мјесту “Новска бајка” са 164 гласа публике и наградом од 500 еура.

Из угла потпредсједника Федерације Европских карневалских градова Јосипа Вилова, Празник мимозе и маскенбали представљају добро замишљену причу, а сарадња са Херцег Новим је на изузетном нивоу.

-Херцег Нови је изузетно љубазан домаћин, прича је професионално одрађена. Сви комплименти организаторима и свака част људима који стоје иза карневалске приче, истакао је Вилов.

Публици и жирију се највише свидјела, као појединачна, маска “Титограде we have a problem” са 364 гласа, а од Дирекције празника мимозе је награђена са 700 еура. На другом мјесту је маска “Камелија” за коју је гласао 281 гост из публике, а која је освојила и награду од 500 еура, док је на трећем мјесту “Последња ура” са 222 гласа и уз награду од 300 еура.

У музичком дијелу програма наступили су Еxодуси и регионална музичка звијезда Неда Украден.

-Врло сам срећна што могу отпјевати све моје лијепе пјесме које сам снимила у каријери дугој преко 50 година. Многе од њих имају медитерански звук, али знате да волим пјевати и севдалинке и и рокенрол, према томе, репертоар је био пробран и направила се права фешта, казала је Украден.

На почетку програма наступили су Градска музика и мажоретке, Монток самба Бразил карневал шоу, играчи Самба центра Нови Сад, који се усавршавају у Рио де Жанеиру, наступају широм свијета и дио су велике карневалске поворке.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here