У проблем дијела запослених у ЈПУ Наша радост укључио се омбудсман

Дио запослених у ЈПУ Наша радост поново се окупио испред васпитне јединице у Игалу, како би мирним протестом још једном исказали незадовољство начином рада директорице Тамаре Живановић, али и затражили од ресорног Министарства да им одговори на захтјеве.

Васпитачица у вртићу у Игалу, Весна Јанчић поручила је да су изостале реакције Министарства просвјете. За случај се заинтересовао државни омбудсман, који је, како је казала, тражио доступни материјал и документацију.

Весна Јанчић, васпитачица

– Обратили смо се још неким релевантним адресама и очекујемо одговоре. У међувремену, дио колектива предао је Министарству захтјеве за регулисање прековременог рада, уз сву потребну документацију. Одговоре очекујемо у наредних седам дана – казала је она.

Истиче да иступањем само желе да се изборе за своја права и достојанство професије, али протесте више неће организовати, него ће на друге правне начине настојати да дођу до истине.

На протесту је и овога пута била мајка два дјечака, Афродита Kнежевић, која тврди да ни након неколико мјесеци, рјешење у којој су групи њени синови није добила, а она и њен муж су слабовиде особе.

– Прије 15 дана сам вратила рјешење. Исправка од 26. децембра до данас није урађена. Упутили су на Центар за социјални рад дјецу која живе са оба родитеља, али која имају оштећење вида. Имају и подршку мимо родитеља. Ангажован је логопед четири пута седмично и једна васпитачица, али и даље не знамо у којој су групи Марко и Милан – тврди она.

Из Министарства просвјете ни једном се нису обратили запосленима у ЈПУ Наша радост, све што знају, кажу, сазнали су из медија. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here