Упућен захтјев за раскид уговора са Вектром Монтенегро

Скупштина општине Херцег Нови инсистира да Влада Црне Горе и Заштитник имовинско правних односа Црне Горе у најкраћем року раскину уговор са компанијом Вектра Монтенегро о продаји већинског пакета акција ХТП Бока, једногласни су били одборници приликом доношења закључка на данашњој сједници локалног парламента.

У оквиру ове тачке дневног реда, одборници и јавност имали су прилику да чују став бивших запослених, а окупљених у НВО Бивши радници Вектра Боке које је изнио предсједник Ђорђе Рајак. Подршку радницима пружио је предсједник Савјета за контролу приватизације Максим Вучинић. Одборници су били једногласни при гласању за закључак који је проистекао из дуже расправе и истицања значаја некадашње ХТП Боке за туризам и привреду Херцег Новог и Црне Горе, као и указивање на штетност лоше приватизације.

Одборници су усвојили и Предлог одлуке о измјенама Одлуке о правима и услугама из социјалне и дјечије заштите, а прије отварања расправе по овој тачки, скупштинску салу су напустили одборници ДПС. Они су у процедуралном реаговању код изгласавања Дневног реда сједнице, изнијели став да ову тачку треба уклонити због, како су казали, кршења Правилника о раду СОХН у члану 110.

– Расправа је завршена, одлука са амандманима усвојена. Уклоњена је са дневног реда претходне сједнице, а тражимо да се и сада то уради. У противном, остаћемо на расправи око прве и друге тачке, а код треће ћемо изаћи из скупштинске сале и пријавићемо кршење правилника, казао је Владимир Косић, одборник ДПС.

Одборници су дали сагласност на предлогу Одлуке о обиму и врсти допуштених радова на спољним дјеловима стамбене зграде , Предлог Одлуке о утврђивању локације за постављање односно изградњу локалног објекта од општег интереса- трафостанице “Шпањола”, Одлуку о измјени и допуни Одлуке о доношењу Програма привремених објеката на територији Општине Херцег Нови за период од 2019. до 2024. године, с тим што је амандмански уклоњен предлог о привременом паркингу у Игалу, испред маркета Арома. Усвојен је План и програм рада за 2023. годину доо „Водовод и канализација” Херцег Нови, као и Одлука Одбора директора ДОО „Чистоћа” о продаји путем лицитације неупотребљивих основних средстава.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here