Обиљежен Међународни дан цивилне заштите, додијељене награде

Фото: Архив РТХН

Припадници Службе заштите и спасавања Црне Горе обиљежили 1. Март, Међународни дан цивилне заштите. 

Министар унутрашњих послова Филип Аџић, уприличио је пријем ватрогасаца-спасилаца у Вили Горица у Подгорици. Додијељене су награде за припаднике појединих Служби за њихов предан рад у систему заштите.

Представници херцегновске Службе заштите и спасавања су  присуствовали  свечаности и додјели награда у организацији Директората заштите и спасавања МУП-а Црне Горе.

Командир Службе заштите и спасавања Херцег Нови, Златко Ћировић за РТХН је казао да су и заједно са колегама из других  Служби присуствовали пријему и да су размијенили искуства из области заштите. Претходни период је обиљежио бројне активности спасилаца-ватрогасаца, којих је било доста у овим изазовним временима.  

Подсјећамо, прошле године поводом обиљежавања Међународног дана цивилне заштите, награду за допринос раду Службе заштите и спасавања уручена  је херцегновском  ватрогасцу-спасиоцу Владимиру Пејовићу.

Министар Aџић је истакао да овај дан обиљежавамо врло поносни на припаднике система заштите и спашавања.

Иако раде у скромним условима, своје задатке извршавају на најбољи могући начин. Показали су да имају знање  и храброст, и у Црној Гори али и кроз међународне активности, као што је била посљедња, у Турској, саопштено је из МУП-а Црне Горе.

– Исказујем поштовање сваком припаднику система заштите и спашавање, захваљујем им што квалитетно обављају своје послове, представљајући нас као поузданог и кредибилног партнера спремног да одговори и на најтеже ситуације, казао је министар.

Даље унапређење овог система, побољшање услова рада и обезбјеђивање адекватне опреме су приоритет Министарства унутрашњих послова које се труди да овај систем учини још јачим и функционалнијим.

Награђенима се обратио и в.д. генералног директора Директората за заштиту и спашавање Миодраг Бешовић. Честитајући добитницима признања истакао је да ће период пред нама бити посвећен реализацији значајних пројеката и активности од којих је издвојио активности које треба да доведу до стављања у пуну функцију Националног тренинг центра за заштиту и спашавање и завршетак израде Процјене способности управљања ризицима.

В.д. командира Службе заштите и спашавања општине Бар Ацо Вулевић се у име добитника признања захвалио истичући да награде припадају свим спасиоцима који у континуитету показују да свој посао раде с љубављу и пожртвованошћу. Представља ми  задовољство што је наш труд препознат од стране грађана и државе, поручио је он.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here