Ведрана Рудан у препуној  Дворани Парк – одушевила публику

 Свакодневни проблеми и изазови, те мушко женски односи, којима се хрватска књижевница Ведрана Рудан бави у књигама биле су у фокусу вечери под називом „Ћакуле са Ведраном“.

Рудан је била одушевљена пријемом новске публике, а Дворана Парк била је премала за све оне, који су жељели да уживају у вечери. Ведрана је поздрављена овацијама.

Вече је протекла у интеракцији са публиком, разговором и њеним анализама и досјеткама из свакодневице обичног човјека, из региона, некадашње Југославије, али из другог угла и на њој својствен начин обраћала се публици.  

Ведрана Рудан је након вечери пренијела за РТХН утиске:

 – У Херцег Новом нисам први пут и то је градић који ја годинама знам. Први пут сам као гост, публика је била фантастична и дирнута сам. Новинарка Мирјана ми је помогла да издржим овај сусрет јер је публика била толико ангажована, весела и с нама и није нам било лако. Биле смо спремне да будемо јако битне, али публика је била битнија него ми.   

Никад нико није рекао рецепт како одгојити дјецу, како од њих направити људе, нисмо ми једини који смо их родили једини, постоји друштво, школа, факултети, политика. Велика је ствар имати дијете, још је већа довести га до неке зрелости. Kо је то прошао, зна какав је то пакао и каква је то срећа. Kо није желим му сву срећу овог свијета. 

На питање да ли су жене храбрије у животу, одговорила је да не зна како је у животу, али су по њеном мишљењу жене увијек храбрије да подијеле своје приче, а мушкарци су ту да ћуте и да нас прате.

Посјетиоцима који су постављали књижевници питања, на лијеп начин им је узвратила поклоном – једном од њених књига.

Mодераторка вечери „Ћакуле са Ведраном“  била је новинарка Мирјана Потпара.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here