Подржимо новске средњошколце – акција за санацију кабинета хемије

Ученици, професори, управа СМШ „Иван Горан Ковачић“ и родитељи покренули су акцију у којој желе прикупити новчана средства како би реновирали кабинет хемије који је у лошем стању. У Парку Бока, у оквиру програма Парк мимозе, поставиће штанд данас, у петак и суботу, на којем ће изложити своје производе, а сав приход од продаје уложити у санацију кабинета.

Након реновирања фискултурне сале дошли су на идеју да обезбједе боље услове за рад и у кабинету хемије, казала је ученица другог разреда гимназије Андреа Пророчић.

– За то имамо подршку родитеља, управе школе и професора. Преко нам је потребно је да га опремимо јер је хемија генерално јако тежак предмет ако га радимо само теоријски, а уз свакодневни практичан рад бисмо много боље разумјели материју. Зато смо дошли на идеју да у Парку мимозе, који је тренутно актуелно мјесто окупљања због различитих концерата и манифестација, поставимо штанд наше школе. Сав приход који остваримо биће намјењен за реновирање овог кабинета, казала је Андреа.

Сви заједно организовали су се и очекују помоћ и подршку својих суграђана, јер само желе могућност да још боље уче, истиче ученица трећег разреда гимназије Јелена Грковић.

гимназијалци Борис Васиљевић, Андреа Пророчић и Јелена Грковић

– У Парку мимозе ћемо бити три дана, данас, у петак и суботу. Све што ћемо продавати на штанду донирали су наши професори, ученици и родитељи. Желимо да унаприједимо своју наставу хемије па позивамо све суграђане да дођу, купе нешто на нашем штанду и помогну нам да остваримо свој циљ. поручује Јелена.

На штанду ће бити изложени и сапуни које су ученици правили на часовима хемије, додаје ученик другог разреда гимназије Борис Васиљевић.

– Надамо се да ће се одазвати велики број наших суграђана јер ће њихова помоћ допринијети како нама тако и будућим генерацијама. Настава ће нам уз извођење експеримената, бити занимљивија па чак и ђацима који нису толико заинтересовани за хемију. Када видите својим очима неки хемијски процес, настава је љепша и лакша јер и визуелно учите, казао је Борис и најавио да нас ускоро очекује нови број школског часописа који ће штампати поводом Дана школе за који се увелико припремају јер ће академију одржати 21. марта.

Подржимо нашу дјецу и помозимо им да остваре свој циљ, санирају и опреме дотрајали кабинет хемије и омогућимо им боље услове за рад и учење. Посјетите њихов штанд данас од 18 сати, као и у петак, 3. и суботу, 4. марта у Парку момозе!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here