Одбор за здравство данас о болници Мељине

Болница Мељине

Сједница Одбора за здравство, рад и социјално старање Скупштине Црне Горе, а поводом превазилажења проблема у функционисању ПЗУ Општа болница Мељине, биће одржана у 10:00 сати.

На сједницу су позвани министар здравља Драгослав Шћекић, министар финансија Александар Дамјановић, министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић, директор Фонда за здравствено осигурање Вук Кадић, предсједник Скупштине општине Херцег Нови Иван Отовић, медицинска директорица болнице Мељине Оливера Елез и директор Опште болнице Котор Давор Кумбуровић.

Како је за РТХН казао предсједник Скупштине Иван Отовић инсистираће да се упознају са тачним планом Владе и Министарства здравља везаним за болницу Мељине.

-Последњим конкурсом обухваћено је 99 радника, а према ранијем договору требало је бити примљено више радника. За функционисање болнице није довољно 99 радника. Умјесто да се сви радници приме неки ће бити остављени без посла, а да би болница функционисала у пуном капацитету, потребно је ангажовање додатног особља. У комуникацији са надлежним државним органима смо схватили да би болница била самостална, за почетак је потребно ангажовање седам нових специјалиста, додатни медицински кадар, па ћемо још једанпут инсистирати да се ријеши питање болнице Мељине, казао је Отовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here