“Сан о Боки” на 54. Празнику мимозе

Мјузикл „Сан о Боки“ сутра (понедељак, 27. фебруар) поново пред херцегновском публиком, након успјешних играња у Подгорици, Београду, Тивту, Требињу…

Осми је пут “Сан о Боки” пред херцегновском публиком која ову сентименталну а ведру, једнако распјевану и разиграну причу савршено разумије и осјећа. Због тога очекују опет пуно гледалиште у Дворани Парк у понедељак 27. фебруара у 20:00 сати, на 54. Празнику мимозе. “Сан о Боки” припреман је у атмосфери одличне сарадње и креативности цијелог ансамбла који је водио редитељ Петар Пејаковић. Том добром енергијом зрачи и свако ново играње.

Публику, чак и оне који су мјузикл погледали неколико пута, увијек изнова дотакне нека свјежа глумачка импровизација, другачије изведена пјевачка или играчка нумера, испричана прича о Новом некад и наговјештена будућност којој се додаје кап оптимизма који нам на јави често недостаје.

Велики ансамбл од 25 глумаца, вокалних солиста, плесача, музичара открива сан двојице херцегновских ориђинала, добродушних али људи на своју руку, оних који све знају, све коментаришу а живе свој живот  по својој вољи (у захтјевној улози новских ориђинала Дејан Ђоновић и Горан Славић).

Вријеме које се сања су златне тридесете године прошлог вијека. Актери се у сну сусрећу у култном херцегновском хотелу „Бока“, тада званично једном од најбољих у Европи. Ту се сусрећу са знаменитим херцегновски градоначелником Мирком Kомненовићем (Бобо Милановић), директором хотела (Милош Пејовић), старим капетаном Мирославом Штумбергером… Ту слушају ћаскања и промишљања о Новом и Новљанима која размјењују Иво Андрић и Милош Црњански (Зоран Тројановић и Данило Бабовић). Ту откривају Воја Станића и Зука Џумхура који су у овој сторији ђечаци, већ тада изузетно талентовани и сигурни да ни када одрасту неће „продавати своје снове“…

Оригинални сонгови, популарне оперске арије, евергрин нумере дају посебан тон мјузиклу који је рађен према сценарију Пеђе Ристића. Продуцент је Мирела Шћасни, кореограф Антонија Новоселац, костимограф Весна Вукићевић а сценограф Војислав Војо Kилибарда.

Чекамо вас у понедељак 27. фебруара у 20:00 сати у Дворани “Парк” – да подијелимо “Сан о Боки”, добру енергију и ону кап оптимизма које носи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here