Пензионери из Игала остали без мјеста окупљања

У конгресној Сали Института „Др Симо Милошевић“ одржана је редовна скупштина Мјесног удружења пензионера Игало на којој је било ријечи о оствареним резултатима у прошлој години, као и о плановима за текућу. Као један од актуелних проблема предсједник удружења пензионера Игало Фуад Агић истакао је губитак клуба пензионера у мјесној заједници.

На редовној скупштини Мјесног удружења пензионера Игало, осим уобичајних тачака дневног реда, разговарано је и о проблемима који тиште припаднике трећег доба. Као један од проблема намеће се то што су пензионери остали без клуба у Мјесној заједници, истакао је предсједник Удружења Фуад Агић.

Фуад Агић, предсједник Удружења пензионера Игало

-Ми смо сад изгубили ту просторију, и сада су пензионери практично на улици. Иако смо ми самодоприносом градили ту Мјесану заједницу и Фонд Пензијско инвлалидског осигурања је уложио значајна средства, ми фактички немамо клуб.

Због новог закона проблематичне су и канцеларије мјесног удружење.

-Требали смо да идемо на тендер, али с обзиром на то да ми немамо новца, Општина нам је “прогледала” пошто она треба да брине о пензионерима. Сад су то пролонгирали, одлучили да се неће ићи на тендер, и одобрили нам да и даље будемо у канцеларији. Живимо од чланарине, и добијамо 100 еура мјесечно од Мјесне заједнице због тога што смо изгубили бифе, навео је Агић.

Агић је подсјетио да је Удружење недавно за 27 најугроженијих чланова обезбиједило 910 еура помоћи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here