Повратак у времена којих више нема уз Звонка Богдана

Прије 12 година на Празнику мимозе одушевио је публику у препуној дворани “Парк”, а и синоћ је више стотина Новљана и гостију нашег града пјевало и танцовалo уз свима знане пјесме легендарног Звонка Богдана, запловило кроз сјетне ноте, од првог такта се препустивши чаролији каква нам је, евидентно, недостајала.

Заиста невјероватних 60 година музичке каријере овог неуморног пјевача и композитора народне и староградске музике обиљежило је мноштво хитова који су синоћ одзвањали Парком мимозе.

Звонко Богдан је поздравио све госте који су дошли са стране, своју Војводину, као и све грађане Црне Горе, представивши оркестар са којим је публику свих генерација вратио у нека љепша времена, подсјетивши због чега је пјесма најбољи начин изражавања.

-Ја ћу вас са мојим оркестром вратити у нека времена која се више поновити неће. Имаћете прилике да чујете оне пјесме, оне песме и оне писме које су настале давно, и кад сам ја почињао да се бавим овим послом, још прије 60 година. Ове су песме већ онда биле старе. Надам се да ви знате да је песма, или пјесма, или писма најбољи начин људског изражавања. Она се састоји од текста, мелодије, ритма, хармоније и интерпретације. Најбитније код интерпретације је да ви, док ми изводимо песму, видите слику која се у нашим текстовима догађа .

Од “Небо је тако ведро”, “Јесење лишће”, “Диван је кићени Срем”, “Тијо ноћи”, преко “Сејдефу мајка буђаше” до пјесме “Да није љубави” и многих других свевремених хитова, низале су се слике и тонови тамбурице на концерту Звонка Богдана који ће остати упамћен по сјајној атмосфери, носталгији и емоцији…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here