Око 40 клубова на јубиларном 40. Међународном Џудо купу мимозе

У организацији Џудо клуба „Игало“ данас ће бити одржан 40. Међународни џудо куп мимозе који ће у Спортском центру Игало окупити велики број учесника из наше земље и окружења.

Присјећајући се почетака, директор турнира Светозар Мустур казао је за РТХН да је све спремно за једно од најстаријих и највећих џудо такмичења у Црној Гори.

-Искуство и традиција су ту, и вјерујем да нећемо да оманемо, као ни свих претходних година. Имамо обавезу и према онима који су радили прије нас и према онима који су радили са нама, да тај куп задржимо на достигнутом нивоу, у чему имамо помоћ Општине и Туристичке организације Херцег Нови, Џудо савеза Црне Горе и Спортског центра Игало.

Први Џудо куп је организован у ОШ “Илија Kишић” у Зеленици уз помоћ Туристичке организације Херцег Нови, и захваљемо професору Лазару Сеферовићу и овом приликом што је тада имао разумјевања према једној новој борилачкој вјештини и уопште спорту у граду. Од Зеленике, преко Бијеле до Спортског центра Игало, распон од 40 година је велики, прошло смо заиста много тога и лијепог и ружног , али вас успјеси увијек гурају напријед па заборавите оно што је било тешко, поручио је Мустур.

На 40. Међународном џудо купу најављено је учешће 40 клубова, а међу такмичарима узраста од млађих полетараца до кадета има и освајача балканских и европских медаља.

-Биће пет-шест клубова из дубровачке регије, затим из Републике Српске, Србије, Босне и Херцеговине и са Kосова . Мало се поклапамо са неким турнирима и обавезама других савеза због њихових државних првенстава, али вјерујемо да ће такмичење бити успјешно и масовно. Kада је турнир трајао два дана имали смо и по 800 – 900 учесника, али трошкови су јако велики, па смо из практичних и техничких разлога одлучили да траје један дан и да буде за узрасте од полетараца до кадета узраста до 18 година. Буде ту јако пуно квалитетних такмичара који су прваци држава, освајачи балканских медаља, као и медаља на европским куповима, тако да ће турнир свакако имати квалитет, истакао је Мустур. На Kупу мимозе, на коме ће бити подијељено 13 пехара, учествује и око 30 такмичара из Џудо клуба “Игало

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here