Катић: Министар Шћекић продужава агонију радника Института

Повлачење Предлога за уплату аванса Фонда за здравствено осигурање Институту „Др Симо Милошевић“ по основу услуга рехабилитације у 2023. години у висини од 1,2 милона еура са дневног реда сједнице Владе представља катастрофалну одлуку и неодговорно калкулисање које угрожава бројне раднике и њихове породице, поручио је предсједник општине Херцег Нови, Стеван Катић.

-Већ око два мјесеца слушамо причу и обећања да ће средства у висини од 1,2 милиона еура бити уплаћена. Лично сам у овом периоду на десетине пута слао ургенције, након којих сам из Владе добијао увјеравања да ће то бити реализовано, због чега ме је данашњи потез изненадио и запрепастио.

Захтјевом за повлачење ове тачке са дневног реда министар здравља Драгослав Шћекић продужио је агонију радника Института „Др Симо Милошевић“, који већ трећи мјесец нису примили плате, навеој је предсједник Катић у саопштењу.

Поред тога што је објашњење за овакву одлуку било крајње неувјерљиво и нејасно, како је рекао, данашњи потез показује недомаћински однос министра Шћекића према Институту, а посебно према запосленима и њиховим породицама, те наставак опструкције рада ове установе у тренутку када у њој борави велики број пацијената.

-Ресорно Министарство је изгубило већ превише времена инсистирајући на добијању става Агенције за заштиту конкуренције, иако је било јасно да ово нема везе са државном помоћи, што је у крајњем и потврђено.

Повлачењем одлуке са дневног реда, Влада је још једном пропустила прилику да покаже одговорност, окрене се очувању Института и помогне рјешавање нагомиланих проблема једине бање и окоснице здравственог туризма у Црној Гори.

Позивам ресорно Министарство и Владу Црне Горе да преиспитају данашњу одлуку и хитно уплате  аванс у висини од 1,2 милиона еура, те тако покажу да им добробит радника и опстанак Института ипак јесу приоритет, закључује катић у саопштењу.

1 COMMENT

  1. Znamo mi šta Šćekić radi,sveti se radnicima Instituta šta njihov foteljas nije direktor mjesto Save Marića ali nam nije jasno sta ti radiš koji si obečao da će opština otkupiti dionice od Ž.Rakčevića koji je glavni krivac uz Abazovića za sve što se dešava.Ponavljam Institut nema dug dug je napravila Vlada kao večinski vlasnik u zadnjih 30 godina.A vi ako ste i malo objektivni objavite nekad komentar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here