У МЗ Игало настављају изградњу пјешачких комуникација

У Улици Пете црногорске бригаде у Игалу завршена је изградња тротоара у дужини од 195 метара. У плану је реконструкција више тротоара у Игалу, као и спортског терена, потврдио је за РТХН предсједник ове Мјесне заједнице Зоран Савковић.

Како је информисао вриједност новог тротоара у Игалу је око 12 000 еура, од чега је Општина Херцег Нови издвојила 8 000, док је остатак обезбјеђен донацијама.

-Презадовољан сам урађеним, завршили смо на вријеме и надам се да су грађани задовољни. Сада је та траса доста безбједнија за пјешаке, казао је Савковић. 

У плану је реконструкција постојеће дионице тротоара у Улици Пете црногорске бригаде.

-Са десне стране од куће Зарубица према цвјећари, односно кући Бојанића, убрзо би требао и да се распише тендер, узете су мјере, зна се дужина, траса, ширина. До љета би требало да се ради тај дио и тиме би комплетирали Пету црногорску бригаду. Наставили би потом радове у Норвешкој улици, од Мјесне заједнице, до кинеског бутика, како би то све спојили, наводи он.

Савковић је најавио да ће ускоро бити реконструисан и спортски терен у Игалу.

-У плану је да ти радови буду завршени најкасније крајем априла, почетком маја. Терен мора да се асфалтира, префарба, можда направи трибина за 50 до 100 људи. Потребно је поставити нове кошеве, рефлекторе, све постојеће префарбати, окречити, да буде пристојно.

Након планираних радова, према ријечима Савковића, Игало ће имати једно од најљепших отворених спортских игралишта у Општини.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here