Светосимеоновска литија у Подгорици у недељу, 26. фебруара 

Поводом празника Светог Симеона Мироточивог, Митрополија црногорско-приморска, организује Светосимеоновске свечаности у Подгорици.

 У недељу 26. фебруара, на празник Светог Симеона Мироточивог, у Саборном храму Христовог васкрсења у Подгорици Свету архијерејску литургију, са почетком у 9 часова, служиће Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије са више архијереја.   

Након одслужене Службе Божије, Светосимеоновску бесједу изговориће проф. др Јован Делић.

У 11 часова, од Саборног храма па до Немањиног града на обали ријеке Рибнице, гдје је рођен Стефан Немања – Свети Симеон Мироточиви, кренуће традиционална свенародна Светосимеоновска литија, коју ће предводити Митрополит Јоаникије са више архијереја. Митрополит Јоаникије је казао да је Светосимеоновским свечаностим  прилика да благословимо  главни град, да се народ  сабере и обједини.

Из Парохије Црквене општине Топаљско-Херцегновске обавјештавају вјернике, да ће из Херцег Новог  у недељу, 26. фебруара, организовати  превоз аутобусима у Подгорицу на Светосимеоновске литије. Поласци су у 6:30 са аутобуске станице. Позивају заинтересоване да се раније пријаве надлежнима у црквама на Топлој и Белависти.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here