Ноћ сјећања на стари Херцег Нови – оживљавање старих и рађање нових успомена

Програму  „Ноћ сјећања на стари Херцег Нови“ реализованом у склопу 54. Празника мимозе публика и учесници дописали су синоћ поднаслов  – тако је недостајао. У Парку мимоза маштовитији и старији могли су заиста лако оживјети  атмосферу некадашњег хотела Бока, али је можда од те сентименталности важније што и млади Новљани стичу нове успомене на овом новском култном мјесту.

Милан Добриловић

Причу је започео Милан Добриловић, поздравом Новљанима и фурештима а онда одличним избором популарних евергрин мелодија. Био је то прави мали времеплов, путовање обојено звуцима усне хармонике и реченицом – Е, кад би овај парк знао да прича.  Био је ово Добриловићев први наступ на Празнику мимозе који фотографским апаратом и камером прати пуне 54 године.

-Захваљујем Дамиру Кокези, који је организовао овај програм. Дуго година сам у овоме. Од 13 година свирам усну хармонику, а молио ме Дадо да наступим, јер је ово ипак нешто другачије. Нико, да ја знам, у Новом не свира усну хармонику.  Ноћас сам извео старе композиција, презадовољан сам, казао је Добриловић.

Наставила је клапа Кастел ново – клапске и медитеранске нумере лијепу ноћ су озвучиле а вођа клапе Душан Тадић  најавио планове за ову годину

-Када је ријеч о фестивалу клапа у Новом направићемо новину. У преговорима смо са клапама из Хрватске и Црне Горе да напртавимо вече „Клапе пјевају Оливера“.  Наредни наступ је на рибљој вечери. Обновио сам клапу  Бокељи тако да ускоро крећемо са тим а капела пробама, а први фестивал на којем ћемо наступити је у Омишу, казао је Тадић.

 Трају 55 година, у саставу у коме су наступили синоћ скоро 40  – Егзодуси и сами су одговор на питање из пјесме Кога то заправо волим у Херцег Новом

– Егзодуси 54 година и нама је отприлике увјек исто. Било нам је љепшњ у почетку јер смо били млађи , али смо сретни што смо у Празнику мимозе. Ми никада нисмо на Празнику мимозе свирали за новац, били смо увијек члан цијелога ансамбла. Егзодуси су увијек били са Градском музиком, мажореткама,маскама, тромбоњерима, како је то Лаза назвао „ансамбл Празника мимозе“, казао је Анте Крстовић.

У Парку мимозе вечерас концерт бенда Нитро који свира кавере познатих хитова домаће и стране поп и рок музике. Уз концерт, посјетиоцима парка је доступно клизалиште до 23 сата, као и остали садржаји.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here