Запослени Института блокираће ГП Дебели бријег у петак 3. марта

На састанку извршног одбора Синдиката Института „Др Симо Милошевић“ одлучено је да ће запослени у петак 3. марта организовати једночасовну блокаду граничног прелаза Дебели бријег. Синдикат ће позвати запослене у установама у Црној Гори, које имају представништво у Унији слободних синдиката, да у сриједу 1. марта получасовним протестом дају подршку запосленима у Институту.

Извршни одбор Синдиката Института Игало одлучио је да након низа протеста који нису довели до испуњења њихових захтјева, радикализује борбу запослених, казала је предсједница Синдиката Института „Др Симо Милошевић“ др Марија Обрадовић.

-Први корак је да ћемо све колеге у здравственим установама у Црној Гори, као и чланове синдикалних организација који су укључени у Унију слободних синдиката, замолити, да у сриједу у 12:00 сати, анимирају раднике да получасовним изласком испред својих радних организација пруже подршку радницима Института, наводи Обрадовић.

Додаје да ће у петак, 3. марта организовати једночасовну блокаду граничног прелаза Дебели бријег.

-Сама организација подразумијеваће разговор са челницима града као и са грађанима Херцег Новог, због чињенице да нам је подршка преко потребна у борби за опстанак Института Игало, истакла је Обрадовић.

Како наводи, Синдикат ће од одбора директора и менаџмента затражити да се организује збор радника. 

-Обратићемо се и менаџменту, односно Борду директора са молбом да се организује збор радника на којем ће менаџемент Института и сам Борд предочити који су планови за рјешавање проблема Института у наредном периоду. Уједно ћемо видјети да ли постоје могућности да сам Синдикат на неки начин помогне радницима, чија је ситуација у овом тренутку критична. Сада већ постоје људи који нису били у могућности да плаћају кирије, те су морали да напусте станове, а ту су и радници којима банке куцају на врата, јер минимум два мјесеца нису у могућности да плате рате кредита, казала је Обрадовић.

Синдикат Института има увјерења Скупштинског Одбора за здравство, рад и социјално старање да ће наредна сједница овог тијела бити организована управо у Институту, иако датум још увијек није прецизиран. Петицију за спас Института коју је Синдикат покренуо пред Одбором до сада је прикупила нешто више од 8.000 потписа.

1 COMMENT

  1. Sav dug Instituta je napravila Vlada Crne gore i dalje ga pravi preko Fonda zdravstva i ostalih nebuloza gdje Institut skoro pa besplatno mora da daje usluge koje Vlada naručuje na štetu Instituta!Kad kazem vlada ne mislim na ovu vladu koju sad imamo nego na zadnjih 30 godina Vlade gdje se parama Instituta gradila Podgorica i džakovima nosio novac za podgoricu a da nevdodajemo Fond zdravstva koji se krajnje drsko i bezobrazno ponasa prema Institutu i ne želi da i dalje plača vise od 30% stvarne cijene dana u Institutu.Ako u Crnoj gori postoji bar jedan ekonomista sa znanjem iz ekonomije kad sve preračuna vidjet će da 90% duga Instituta je Vlada napravila preko Fonda zdravstva .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here