Европски тим за Херцег Нови: Иницијатива за хитну сједницу СО посвећену Институту Игало

Из Клуба одборника Европски тим за Херцег Нови упутили су саопштење у којем наводе да ће предсједнику Скупштиине предати иницијативу за сазивање хитне ванредне сједнице посвећене Институту.

-Свјесни тешке и неизвјесне ситуације у којој се нашао Институт “Др Симо Милошевић” у Игалу те неодговарајућег реаговања надлежних органа Црне Горе да се ова ситуација превазиђе, Клуб одборника “Европски тим за Херцег Нови” предаће иницијативу предсједнику Скупштине општине Херцег Нови за сазивање хитне ванредне сједнице Скупштине посвећене Институту.

Како Клуб одборника “Европски тим за Херцег Нови” нема довољан број одборника за сазивање ванредне сједнице у складу са Статутом Општине Херцег Нови, надамо се и очекујемо да ће и остали клубови у Скупштини подржати нашу иницијативу и тако омогућити њено одржавање.

На тој сједници требало би позвати поред представника Института и Одбора директора, и представнике Владе Црне Горе и Фонда здравства Црне Горе како би се донијели конкретни и оперативни закључци о помоћи овом нашем великом привредном субјекту и носиоцу развоја здравственог туризма Црне Горе. Институту је сада потребна помоћ и сваки дан је драгоцјен и може бити пресудан за његову будућност. Не дозволимо да опстанак Института буде доведен у питање, наведено је у саопштењу.

2 COMMENTS

  1. Zasto drzava da spasava poluprivatne firme sa katastrofalno losim upravljanjem. Uostalom isti taj kolektiv je odbio svojevremeno da bude dio javnog zdravstva. Tamo ponajprije treba poslati finansijsku policiju da sve istrazi, samo iz nekog razloga to nikome ne odgovara pa na zalost ni radnicima koji ne primaju plate. Izgleda da su mnoge ruke uprljane tamo i svima odgovara cutanje. Da se ne talasa mnogo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here