Абазовић: Имаћемо своје трајекте и зарађиваћемо од њих

Нема потребе за јавним набавкама за куповину трајеката који ће обављати превоз на линији Каменари – Лепетане јер ће Влада донијети одлуку о хитној набавци,  због тога што је ријеч о јавном интересу и јединој линији у Боки, казао је премијер Дритан Абазовић одговарајући на питања новинара  о ситуацији на трајкетној линији Каменари – Лепетане.

Он је рекао да ће до сезоне вјероватно бити потребна набавка пет трајеката али и да ће број који ће бити купљен или рентиран зависити од њиховог капацитета.

-Ми не можемо да купимо највеће јер осим у шпицу туристичке сезоне за њима нема потребе. Већ смо се интересовали у Грчкој и Хрватској и мислим да смо јако близу реализације, казао је Абазовић.

Он је одговарајући на питања новинара, рекао да је „Црна Гора већ имала трагедију кад је дозволила мафијашима и тајкунима да управљају привредним добрима, а да је Влада ту трагедију ријешила када је дала отказни рок Поморском саобраћају“.

-Црна Гора ради са једним трајектом „Василије“ који је уступила друштвено одговорна фирма, за разлику од Поморског саобраћаја који није хтио да сачека 10-15 дана да уради примопредају. Да је Црна Гора управљала линијом умјесто тајкуни, сада би имали трајекте на електрични погон најновије генерације – казао је он.

Абазовић је навео да ће Црна Гора имати своје трајекте  и пружаће услуге грађанима Црне Горе. 

-Прекинут је Гордијев чвор. Имаћемо своје трајекте и зарађиваћемо од њих, казао је Абазовић.

Он је поручио да би интерес грађана требало да буде на првом мјесту а да је менаџмент Поморског саобраћаја  прекинуо саобраћање због Празника мимозе, премда су имали 45 дана отказни рок.

-Желимо „Василију“ дуг вијек, нек превози народ бесплатно док се не довезу нови трајекти и док се та услуга не буде поптуно ставила у функцију грађана- истакао је Абазовић.

Како је казао, власници Поморског саобраћаја су људи „есктремно бахати и требали су да финансирају кампању Мила Ђукановића.

Како је казао, грађани Боке Которске изутетно подржавају овакав приступ Владе.

-Ми ћемо омогућити да приходи умјесто у приватне џепове на нелегалан начин иду у државну касу. До краја године ћемо бити потпуно комплетирани трајектима. Има и опција рентирања, видјећемо да ли нам више одговара да рентирамо пловила док не купимо своја. Проблем трајекта је ријешен оног момента кад је Поморски саобраћај престао да обавља ту дјелатност- истакао је Абазовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here