Млади из Херцег Новог на радионици ReLOaD2 програма, у адаптираном Омладинском центру

Радионица о предузетништву и покретању сопственог бизниса, одржана у адаптираном здању Омладинског центра у Старом граду окупила је бројне младе Новљане и Новљанке током протекла два дана.

Обука је организована у сарадњи Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови и ReLOaD2 програма, који финансира Европска унија, а реализује УНДП, саопштено је из локалне управе.

Кроз занимљиве презентације, рад у групама и интерактивне игре млади су учили о томе како на најлакши начин упловити у предузетништво, наћи финансијску подршку, изборити се са администрацијом и издвојити свој производ или услугу на данашњем тржишту. 

Обуку је водила тренер Ивана Томашевић, уз подршку асистенткиње Биљане Поповић, а гошћа је била маркетинг менаџерка и директорица Refresh media, Јелена Ђурковић.

Како је казала Томашевић, млади полазници радионице из Херцег Новог су се одлично показали, били су активни током оба дана, исказали интересовање да се укључе и допринесу својим идејама и коментарима.

Секретарка за културу и образовање, Ана Замбелић Пиштало изразила је задовољство сарадњом са УНДП канцеларијом у Црној Гори и учешћем Општине Херцег Нови у ReLOaD2 програму.

Она је истакла да јој је посебно драго што је радионица први догађај организован у адаптираном Омладинском центру, који је у протеклом периоду оспособљен за организацију програма овог типа. Навела је да опремање просторија тек предстоји, али да су већ договорени неки програми, попут школе фотографије и плеса, који ће у овом здању окупљати младе.

Замбелић Пиштало је најавила да ће током ове године у Херцег Новом бити организован низ обука за учеснике узраста од 15 до 30 година, у партнерству Секретаријата са ЕУ и УНДП.

Избор радионица заснован је на налазима опсежног истраживања о перцепцијама и ставовима младих, спроведеног у 15 локалних самоуправа које учествују у Регионалном програму локалне демократије на Западном Балкану(ReLOaD2), а о свим детаљима млади ће бити благовремено обавијештени.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here