Позив за НВО за учешће на радионици „Утврђивање приједлога приоритета другог ReLOaD2 Конкурса“

Општинe Котор, Будва, Херцег Нови и Тиват и пројекат ReLOaD позивају заинтересоване невладине организације са територија ове четири општине на радионицу под називом „Утврђивање предлога приоритета другог ReLOaD2 конкурса“, која ће бити одржана у петак, 24. фебруара 2023. године, са почетком у 11.00 сати. Радионица ће бити организована у Културном центру „Никола Ђурковић“, у Котору.

Циљ радионице је планирање приоритета другог Конкурса Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2) који ће бити објављен у оквиру кластера „Coastal Mates“ за невладине организације са територија општина Котор, Будва, Херцег Нови и Тиват.

Током радионице, представници локалних самоуправа и заинтересованих невладиних организација ће, уз подршку представника УНДП-а, идентификовати стратешке приоритете развоја ових локалних самоуправа и током заједничког рада и анализе дефинисати од 3 до 5 приоритетних области и подобласти које је могуће подржати у оквиру ReLOaD2 програма, а које ће постати дио приједлога приоритета Конкурса.

Овако дефинисани приједлог приоритета Конкурса ће бити достављен на додатне консултације свим невладиним организацијама и осталим заинтересованим странама са територија општина, прије финализације и објаве Конкурса.

За учешће на радионици се могу пријавити све заинтересоване невладине организације са територија општина Котор, Будва, Херцег Нови и Тиват достављањем мејла са исказаним интересовањем за учешће и контакт детаљима кандидованог представника или представнице – име, презиме, НВО, мејл адреса и контакт телефон.

Учешће на радионици потребно потврдити најкасније до сриједе, 22. фебруара 2023. године до 16:00сати, путем мејл адресе tamara.cirgic@undp.org. Такође, уколико је потребан превоз, заинтересовани треба да се пријаве, јер за пријављене након 22. Фебруара организатори неће бити у могућности да обезбједе превоз. 

У случају да пристигне већи број пријава представника НВО за учешће, а сходно расположивим капацитетима просторије у којој се радионица одржава, представници општина и УНДП ће изабрати учеснике на основу критеријума активности и видљивости НВО у заједници и постигнућима у области у којој НВО дјелује, као и претходног искуства и укључивања у процесе одлучивања и креирања политика. Такође, представници НВО који не буду пријавили своје учешће до наведеног датума неће моћи да присуствују због ограниченог капацитета простора.

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2) званично је почео са реализацијом 1. јануара 2021. године, као наставак претходне фазе ReLOaD програма која је успјешно завршена у децембру 2020. године. Програм ће бити реализован у шест земаља и територија Западног Балкана током наредне четири године. ReLOaD2 финансира Европска унија из средстава Multi-Country Civil Society Facility, уз кофинансирање УНДП-а и локалних самоуправа које ће бити обухваћене програмом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here