Фудбалери Игала освојили Куп мимозе

ФК Игало побједник је најстаријег фудбалског турнира у региону, Купа мимозе. Игало је било боље од комбинованог тима Арсенала 4:1. Турнир траје од 1973. године, а проблем sа тереном на Солилима је био разлог да се ове године умјесто три утакмице одигра једна.

Гости из Тивта су повели у 12. минуту голом младог Марка Брновића, да би у 28. послије прекршаја над Балшом Радовићем судија Срђан Тврдишић из Бара показао на бијелу тачку, а пенал је сигурно реализовао Алекса Мараш.

На почетку другог полувремена Мараш је главом послије одличне акције новајлије Аргентинца Азеведа у 48. минуту довео Игало у вођство. У финишу утакмице играчи тренера Петра Гушића постигли су још два гола, а стријелци су били Марко Драгаш у 82. и Александар Ђукановић у 90. минуту. Мимозини трофеји припали су за капитене обје екипе, а пехар је припао и најбољем играчу утакмице Алекси Марашу.

У 45. финалу Купа мимозе екипе су играле у следеће саставу – Игало: Александар Кулиновић, Грбић, Бумбар, Дајевић, Кордоба, Азведо, Копривица, Гузина, Радовић, Мараш, Петровић. Играли су још: Раичевић, Урош Вујичић, Драгаш, Стефан Кулиновић, Андрија Вујичић, Ђурдевић, Копитовић, Ђукановић, Ђурковић и Шћепановић.

За Арсенал су играли: Ћетковић, Драгичевић, Малишић, Јездовић, Мирковић, Мујкић, Вулановић, Брновић, Ђорђевић, Баштрица, Тобојица. Играли су још: Бркан, Радевић, Куч, Чукић, Паповић, Ђуричић, Милосављевић, Чортан.

Фудбалери Игала настављају припреме за почетак првенства у Другој лиги, 5. марта у Радановићима играју са ОФК Грбљем.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here