Катић: Намјера неких да спријече долазак гостију није успјела

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић коментарисао је данас у Баошићима, током Феште од мимозе, рибе и вина, ситуацију са трајектном линијом. Истакао је да они који су имали намјеру да спријече долазак гостију у Херцег Нови, нису успјели, јер је на фешти данас било преко 30 000 посјетилаца.

-Неко је можда свјесно желио да отежа саму организацију Празника мимозе, посебно долазак бројних гостију који долазе из других црногорских градова и из региона.  Обуставили су трајектни превоз од поноћи. У комуникацији смо били са представницима Морског добра и Општином Котор и успјели смо да се отвори тунел Врмац што је веома значајно и да се обезбиједи бесплатан превоз једним трајектом. Без обзира на намјеру неких да онемогуће долазак бројним гостима данас је у Херцег Новом преко 30 000 посјетилаца, казао је Катић.  

Подсјећамо, јутрос у 9 сати, након што је Поморски саобраћај обуставио превоз између Каменара и Лепетана, почео је да саобраћа трајект „Василије“ компаније „Брив“. Из ЈП Морско добро казали су да ће у року од седам до десет дана настојати да обезбиједе барем још два трајекта како би се саобраћај на јединој трајектној линији одвијао несметано и уз што мање гужве.

Погледајте у видеу шта кажу мјештани о новонасталој ситуацији и преузимању трајектне линије од стране државе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here