Побједа Јадрана у бокељском дербију

Фото: Јадран Фб

Још један дерби у ватерполу између Јадрана и Приморца припао је на његовом Шкверу званичном прваку Црне Горе. У утакмици трећег кола изабраници Петра Радановића су побиједили 10:8 (3:1, 2:1, 4:2, 1:4). Ако се рачунају два бода које ватерполисти Јадрана имају у предности над Приоморцем из Регионалне лиге, тако да без обзира на резултат дербија у Котору, Јадран је обезбиједио прво. У финалној серији имаће предност домаћег базена.

Домаћи ватерполисти имали од старта предност. Нијесу искористили ни петерац али водили су 9:2. Которани су у другом дијелу утакмице успијели серијом 6:0 да се врате , али нису могли до егала. Када је дјеловало да је све готово, Которани су на 60 секунди прије краја, после серије од 6:0, стигли до 8:9. Имали су Которани напад за изједначење, нису га искористили, а Јован Вујовић је погодио за коначних 10:8.

Најефикаснији код Јадрана: Данило Радовић са три гола, по два су постигли Данило Ступар и Јован Вујовић. Калтурин, Чарај, Мускат по један. Голове за Приморац, постигли су: Филип Гардашевић и Мачић по два, Млађан Н. Јановић, Баштрица, Пауновић, Мршић по један.

Јадран након три кола са максималним учинком након побједа против Катара и Будве освојио је 9 бодова, Приморац је доживио
први пораз и има шест бодова Катаро и Будва су без бодова. Друга утакмица 3.кола биће одиграна 25.фебруара, а састаће се
Катаро и Будва. Наредног викенда на програму је последњи турнир Регионалне лиге. Јадран и Приморац играју у Дубровнику. Ривали су им нови Београд, Шабац и Младост. Тим са Шквера је обезбедио опстанак, а Которанима треба подвиг да би се спасили селидбе у нижи ранг такмичења.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here