Марија Шерифовић: сваки концерт је награда за себе, а најзачајније признање када те воле добри људи

Плејади музичких звијезда које су претходних више од пет деценија отварале најстарији, највеселији а многима и најдражи херцегновски фестивал, придружила се вечерас Марија Шерифовић.

Један од најмоћнијих вокала на нашим просторима ужива велику популарност међу свим генерацијама, а њену интерпретацију карактерише снажна емоција, специфична боја и јачина гласа којом осваја не само пажњу, већ и срца слушалаца.

Пред концерт на отварању 54. “Празника мимозе” поручила је да јој је драго што први пут наступa у Херцег Новом, послије давне 2004/05. године, да једва чека “морске чаролије”, те да се, гдjе год наступа, осјећа као код куће.

-Радује ме што сам део манифестације која већ толико дуго траје, и свака част на истрајности и упорности. Ја сматрам да свачији животни мото треба да буде – јести лепу храну, пити лепо вино, живети на мору и без секирације. Сви ми са естраде волимо да кажемо да нас, где год да одемо, дочекају маестрално, дивно, баjно, красно… А , оно што ја осећам, то и говорим било да је Подгорица, Будва, Херцег Нови, Љубљана, Загреб, Сарајево или Зеница; љубав коју осећам од стране људи код којих наступам, гостујем, размењујем енергију и емоцију је заиста нешто што може да се опише – као код куће. Апсолутно не правим никакву разлику, а оно о чему би можда могли да коментаришемо је колико је публика више или мање где ватрена. Међутим, када је у питању тај неки људски фактор за који ја сматрам да је у данашње време изузетно и екстремно важан, ја се заиста свуда осећам као код куће, поручила је Шерифовић.

Од самог почетка успјешне каријере, прије двије деценије, издвојила се као дjевојка која се не боји да буде то што јесте и осваја својим гласом, али и својим ставовима и искреношћу. На питање новинара РТХН можемо ли очекивати сличну атмосферу као у Сава центру 2020. када је добила награду за најбољи концерт, одгoвара да су награде обесмишљене.

-Ове године се обележава првих 20 година моје каријере, негде на лето, и обележава се и моје прво фестивалско такмичење, које је било у Будви. Мислим да награде као награде више нису ни важне, зато што су све доделе награда потпуно бесмислене, зато што их не бира публика. Бирају се за неким столовима, уз некакве договоре, тако да мени пехари више ништа не значе, јер сам најзначајнији пехар понела оног тренутка када сам постала, рецимо, мезимче овог народа у овој чудној Југославији, мезимче оних добрих људи, тако да је то најзначајнији пехар. Не причамо о Евровизији, она се подразумева и то је затворен случај. Сваки концерт је пехар за себе, сваки концерт је медаља за себе, на сваком се дајем идентично. Kада је реч о репертоару, две трећине песма на концертима су моје, али волим да осетим тренутак и публику, да видим шта воле, шта желе, чему би се можда обрадовали и онда то на лицу места прилагођавам.

Марија Шерифовић је публику, која пет година чека на нови албум најављен за јесен, крајем децембра изненадила и обрадовала новом пјесмом „Добар вам дан“, која је преко ноћи постал хит.

Нема сумње да ћемо вечерас уживати у новим и старим хитовима регионалне музичке звијезде, чији концерти никога не остављају равнодушним…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here