Протести до одговора из Министарства просвјете

Дио запослених у ЈПУ Наша радост одржао је данас испред Васпитне јединице у Игалу нови протест, јер још увијек нису добили никакав одговор из Министарства просвјете. Најавили су да ће на овај начин и наставити док се не огласе из надлежног министарства.

Васпитачица из Васпитне јединице у Игалу Весна Јанчић је у име окупљених на протесту поручила да игнорантски став овог Владиног ресора указује да надлежни не желе да се баве овим проблемом, као и да постоји одређени број индивидуалних пријава, али и запослених који из страха нису писали пријаве.

Васпитачица ВЈ Игало Весна Јанчић

– Надамо се да ћемо уз медијски утицај успјети да добијемо одговор из Министарства. Наглашавамо да у све ово не увлачимо политику. Ушли смо са чистим намјерама, али све указује да друга страна не мисли тако. Јако нам је жао због тога – казала је она.

Јанчић наводи да неће одустати све док из Министарства не стигне одговор, што значи да ће протесте одржавати сваке седмице.

Иако је директорица, Тамара Живановић преко медија казала да запослени тешко прихватају промјене, Јанчић наводи да су иза њих одлични резултати и високе оцјене.

– Врло добро знамо које су наше обезе и испуњавамо их у потпуности. Не плаше нас никакви нови изазови, увијек смо спремни на сарадњу за добробит наше дјеце – истакла је она.

Подршку запосленима на протесту пружио је родитељ Милован Требјешанин, представник групе родитеља средње јасличне групе.

родитељ Милован Требјешанин, представник групе родитеља средње јасличне групе

– Дошао сам, првенствено, да подржим ове људе да наставе да раде као и до сада јер о њиховом раду могу само похвално да говорим. Не знам шта је све у питању, знам оно што сам сазнао из медија. Нисам био на последњем састанку Савјета родитеља па не знам баш шта се све дешавало. Надам се да ће се надлежно Министарство укључити и ријешити овај проблем на најбољи могући начин за све нас, како за запослене тако и за родитеље и нашу дјецу, казао је Требјешанин.

Дио колектива који је у протесту доставио је новинарима документацију у којој је неколико дописа које су упућивали Министарству просвјете од октобра 2021. године и Директорату за предшколско васпитање и образовање у којима скрећу пажњу, како наводе у дописима, на поремећене односе у колективу и мобинг, као и петицију коју је у октобру 2021. године потписало 23 запослених којом траже заштиту, како су навели, од самовоље и тортуре тада в.д. директорице ЈПУ Наша радост Тамаре Живановић.

Доставили су и реаговање запослених свих васпитних јединица из фебруара 2022. године упућено директорици Живановић, а којим траже појашњење новог дневног режима рада, норми и радног времена васпитача те организовања одређених радних процедура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here