Фонд здравства одобрио повећање цијена услуга Института за само 17%

Представници Института др Симо Милошевић и Фонда за здравствено осигурање нису постигли договор око повећања цијена услуга пацијентима који се у Игалу лијече преко Фонда.

Институт је, како је за РТХН казао вд директора др Саво Марић, тражио увећање за 50% у односу на цијене које нису промијењене од 2009. године, Фонд је међутим понудио само 17%.

– Са тим се не можемо сложити, јер је то минимално повећање, са којим ћемо и даље пословати негативно, односно нећемо имати зараду, на основу лијечења и рехабилитације пацијената из Фонда, без обзира што смо прошле године реализовали 93 хиљаде ноћења пацијената и њихових пратилаца у Институту – наводи он.

Др Саво Марић, в.д. директора Института „Др Симо Милошевић“

Иако је Агенција за заштиту конкуренције дозволила Фонду авансну уплату од 1,2 милиона еура, од Владе зависи да ли ће до уплате доћи, објашњава Марић.

– Агенција је дала зелено свјетло, међутим ту није коначно рјешење овог проблема, због тога што Влада треба да аминује на сутрашњој сједници ту Одлуку и дозволи Фонду уплату од 1,2 милиона. Директор Фонда, Вук Кадић је обећао, уколико то рјешење на Влади буде позитивно, новац ће ускоро бити уплаћен на рачун Института – истиче он.

Састанку су испред Института присуствовали вд директора др Саво Марић и предсједник одбора Батрић Контић, а испред Фонда за здравствено осигурање директор др Вук Кадић са сарадницима.

5 COMMENTS

  1. E ja bih sad tome fondu trazio povecanje od 75%, pa ako nece ,necemo primat lacjentd koje fond salje.Pa bi se kni malo zamislili,iz Evrope stizu naredjwnba da se na proljece odrze vanredni parlamentarni izbori.Do tada mogu trajat i Dritan i Scekic i Jokovic.

  2. Obični privatni hotel g kategorije uzima u sezoni 90€ za spavanje sa doruckom a Vlada koja pravi dug Institutu već 30 godina podiže 17% od 25 € dnevo za nocenje tri obroka i pet terapija !!!? Sve se ovo radi da bi Institut bio poklonjen Ž.Rakčeviću URA tajkunu.Ako je tako nek se Vlada počne ponasati domačinski i preuzme odgovornost za dugove koji nastaju ponašanjem Vlade Crne gore koje nije nista bolje od ponasanja onih kojima sad ruse i oduzimaju.Institut ne može pozitivno poslovati ako je stalno sabotiran od strane Vlade.

  3. Alo ima i drugih fondova,pa idite tamo da vas lijece!A mi cemo trazit druge drzave da pomognu: orvezane,Svedjanje,bilo koga vas necemo.Ako vi necete nas necemo ni mi vas!

    • Pa ko će ih primati ispod svih ekonomski parametara na svoju štetu?To nasto prisiljavaju Institut i to u udaru sezone kad mogu jos povečati profit prima fondovce po 25€ je ekonomski zločin!

  4. Fond zdravstva uvaljuje Institut u dužnicku krizu već godinama,jer ema ekonomske opravdanosti da Institut naplačuje 25 € Fondu za nočenje 3 obroka i pet terapija dnevno i to pod moranje primanja fondovaca!Institut bi se islobodio dugova kad bi ga Vlada oslobodila obaveze ispunjavanja muzicki želja gluhonjemom Fondu!Dakle dugovi koji nastaju u institutu nastaju prvenstveno zbig ponasanja Vlade i Fonda zdravstva preko nje i nisu dugovi Instituta nego neodgovorne Vlade !!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here