Нова паркинг мјеста, гаража и дигитализација у Паркинг сервису

Нова гаража требало би да се изгради у Мељинама, што ће у великој мјери ријешити проблем недостатка паркинг мјеста, посебно у периоду главне туристичке сезоне.

У Паркинг сервису на тај пројекат чекају годинама. Пандемија је успорила изградњу гараже у Мељинама, подсјећа директор Паркинг сервиса Миладин Бато Видаковић:

 – Недавно смо званично кренули у разговоре са Агенцијом за изградњу и развој града о пројектовању будуће гараже у Мељинама. Та паркинг мјеста алтернативно могу користити грађани Херцег Новог и туристи у љетној сезони. Израда пројектне документације гараже у Мељинама ће почети средином марта, навео је Видаковић.

У предузећу Паркинг сервис Херцег Нови планирају активности на дигитализацији паркиралишта, да примјене софтвер апликацију за контролу и наплату паркирања са дигиталног киоска:

 – Са увођењем дигиталног сервиса, званично се избацује киоск папирне карте. Немате обавезу да карте чувате у возилу. Довољно је само да дођете до дигиталног киоска, кажете своје регистарске ознаке, оне се уводе у систем и одмах ће бити препознате од стране контролора. Пратиће је апликација за контролора и посебна апликација за техничку службу „паука“. Уз те услуге имаћемо апликацију за кориснике, уплате путем СМС-а, кредитне картице, за претплату, депоновање новца, добијања порука кроз апликацију, тако да све то увезујемо у један дигитални систем, појашњава Видаковић.

Он додаје да би дигитални систем требало да буде примјењен до краја ове године.

Након што је обављено асфалтирање Улице 29. децембра у Игалу, планирано је исцртавање 25 паркинг мјеста, која ће бити у „жутој“ зони наплате. 

Акција поклон ваучера Паркинг сервиса изазвала је велико интересовање грађана, па је свих 200 ваучера подијељено.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here