Међународни дан даривања књига-поклоните школску лектиру Градској библиотеци

Илустрација

Акцијом донирајте школску лектиру, Градска библиотека и читаоница обиљежава Међународни дан даривања књига 14. фебруар.

Овај датум обиљежава се с циљем промовисања читања – првенствено код дјеце, али и других старосних група. Из Градске библиотеке и читаонице Херцег Нови позивају кориснике, и оне који то нису, да донирају школску лектиру својој библиотеци. Нове или половне књиге у очуваном стању можете доносити од 14.  до 18. фебруара, а за узврат нуде бесплатна учлањења.

– Ми ћемо у току ове седмице, до суботе нашим читаоцима или члановима, а и онима који то нису, oмогућити да донесу лијепо очуване књиге на поклон библиотеци. Могу нам поклонити и нове. Акценат је на лектири, зато што нам оне увијек фале. За узврат ми ћемо читаоце учланити бесплатно – казала је директорица Библиотеке и читаонице Јасна Маслан.

У библиотеци се, како је истакла Маслан, труде да стално промовишу читање међу дјецом па су недавно посјетили вртиће у нашем граду и подијелили бесплатне чланске карте.

– Обиљежили смо и Дан читања на глас када је наша библиотекарка Јелена Ђоновић била у посјети вртићу на Топлој. Прилагодила је штиво њиховом узрасту и уз игру и читање их заинтересовала за читање. Позвала их је да дођу код нас у госте и подијелила бесплатне чланске карте. Такође је била и у вртићу на Савини гдје је посјетила двије предшколске групе навела је Маслан.

Подсјећамо, радно вријеме библиотеке је од 08 до 14  и од 16 до 19  и суботом од 08 до 12 сати .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here