Благојевићу и Анисимову прво и друго мјесто на шампионату Црне Горе

Херцегновски шаховски радници и такмичари ШК Херцег Нови могу бити више него задовољни резултатима после завршеног 75. појединачног првенства Црне Горе. У конкуренцији 94 такмичара из ШК Херцег Нови четири мајстора игре на 64 поља постигла су одличне резултате.

Највише разлога за задовољство има велемајстор Драгиша Благојевић који је захваљући најбољим додатним критеријумима освојио прво мјесто и титулу у веома јакој конкуренцији. Уочи посљедњег кола на челу табеле били су велемајстори Драгиша Благојевић и Денис Кадрић и Фиде мајстори Милош Печурица и Андреј Шуковић.

Успјеху Благојевића придружио се нови члан ШК Херцег Нови, велемајстор Рус Павел Анисимов, који у последњем колу није био изненађен варијантом коју је одабрао Владимир Вујошевић и стекао је предност коју је рутински реализовао.

Бухолц је одлучио да Анисимову припадне друго мјесто, Денису Кадрићу треће, Луки Драшковићу четврто, Андреју Шуковићу пето, док су се Блажо Калезић и Милош Печурица морали задовољити шестим, односно седмим мјестом.

Списак награђених са шест освојених поена заокружују члан ШК Херцег Нови велемајстор Небојша Никчевић, који је савладао Пека Ђуровића, и фиде мајстор Армин Мушовић такође члан Херцег Новог, који је савладао Божидара Кисића.

С обзиром да је такмичење било квалификационо за Свјетски куп и доносило четири мјеста, пласман су изборили: Денис Кадрић, Лука Драшковић, Блажо Калезић и Небојша Никчевић. Наградни фонд првенства био је 8.500 еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here